Μαθητές της Καρδίτσας: «Το τρένο είχε προορισμό τον παράδεισο» - κινητοποίηση για την τραγωδία στα Τέμπη (φωτο & βίντεο)

Λίγα λουλούδια στις ράγες του τρένου για τον Βάιο, τη Θώμη, τη Χρύσα, την Αναστασία, τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες αγνοούμενους των Τεμπών.

Νέα παιδιά, μαθητές, ένιωσαν ότι αυτό μπορούν να κάνουν. Να τιμήσουν τη μνήμη των νέων που χάθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Παιδιά συγκλονισμένα που συμπάσχουν με τις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων.
Παιδιά που λύγισαν μπροστά στη θλιβερή είδηση που συγκλόνισε το πανελλήνιο το πρωί της Τετάρτης. Παιδιά που καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και ζητούν απόδοση ευθυνών.

Νωρίτερα μαθητές από γυμνάσια και λύκεια είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Σιωπηλά στάθηκαν εκεί, τιμώντας τους αδικοχαμένους.

Παιδιά θλιμμένα αλλά και θυμωμένα για ότι συνέβη το βράδυ της Τρίτης στην κοιλάδα του… πόνου.

Σπαρακτικές σκηνές

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν όταν στο σημείο έφτασαν η μητέρα και η αδελφή του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου οι οποίες ζήτησαν όλοι να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της στιγμής. Οι δυο γυναίκες έπεσαν στη αγκαλιά των παιδιών τα οποία με δάκρυα στα μάτια εξέφρασαν την οδύνη τους για τον άδικο θάνατο του 34χρονου.