Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Καρδίτσα

Η σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Καρδίτσα παρότι σχετίζεται με το προεκλογικό πρόγραμμα των περιοδειών του για τις ευρωεκλογές έρχεται σε μια συγκυρία όπου η τοπική κοινωνία ζητά λύσεις και απαντήσεις για το μέλλον της.

Το αγροτικό εισόδημα φθίνει, οι πληγές από τη θεομηνία είναι ακόμη ορατές, οι βαμβακοπαραγωγοί προχωρούν σε επανασπορές λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών χωρίς ο ΕΛΓΑ να καλύπτει τη ζημιά.. Οι μικροί κτηνοτρόφοι σφάζουν τα κοπάδια τους αφού το μέτρο 5.2 που προτάθηκε για να τους ενισχύσει είναι ανεφάρμοστο.

Την ίδια ώρα και ενώ τα περισσότερα χωριά στον κάμπο του Παλαμά παραμένουν ακατοίκητα με τα σπίτια ακόμη νοτισμένα από την υγρασία, σαφές χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής οκτώ μήνες μετά τη θεομηνία δεν υπάρχει, ενώ οι πληρωμές που έγιναν τη Μεγάλη Εβδομάδα στους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν αναιτιολόγητα λειψές χωρίς κανείς εκ των αγροτών να γνωρίζει τι έλαβε και τι έχει ακόμη λαμβάνειν άρα να μπορεί να κάνει έναν οικονομικό προγραμματισμό για την προσεχή καλλιεργητική περίοδο .

Μάλιστα πλέον ο Οργανισμός Πληρωμών των επιδοτήσεων τίθεται σε κοινοτική εποπτεία και υπάρχει ορατός ο κίνδυνος οι αγρότες να μην πληρωθούν το φθινόπωρο ούτε καν την προκαταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών