Σε ρυθμούς καθημερινότητας αλλά με… εμπόδια άρχισαν να επιστρέφουν από το πρωί της Δευτέρας μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς άνοιξαντα σχολεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Καρδίτσας.

Ύστερα από τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων τα σχολεία ήταν κλειστά εξαιτίας των εορτών και του χιονιά, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία, όχι όμως και το σύνολο των εκπαιδευτικών οι οποίοι  προχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση και στάση εργασίας, αντιδρώντας στο νέο σύστημα διορισμών- προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών.

Η συνεχόμενη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και ο παγετός, συνετέλεσαν ώστε να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Νομού την προηγούμενη εβδομάδα ύστερα από καθημερινές αποφάσεις που λάμβαναν οι Δημοτικές Αρχές.

Παρά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, σε δρόμους και πεζοδρόμια περιμετρικά σχολικών μονάδων της Καρδίτσας, συνέχισε να υπάρχει χιόνι και πάγος.

Στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα