Με εντυπωσιακή ανατροπή μπήκε στο Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 7-5, 6-4, 2-6, 3-6, 2-6 του Λορέντζο Μουζέτι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο κορυφαίος Καρδιτσιώτης τενίστας έκανε την ανατροπή αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ. Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Ζντένεκ Κόλαρ, που απέκλεισε τον Λούκας Πούιγ.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε μπρέικ για 4-1. Ο Ιταλός τενίστας «έσπασε» το σερβίς του 23χρονου για το 4-4 ενώ έκανε νέο μπρέικ για το 6-5. Ο Μουζέτι σέρβιρε επιτυχημένα και έκλεισε το πρώτο σετ.

Ο Ιταλός προηγήθηκε με 4-0 στο δεύτερο σετ βρίσκονται δύο μπρέικ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε πίσω το ένα αλλά ο Μουζέτι κράτησε το σερβίς του για το 6-4 και το 2-0 στα σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε την αντεπίθεσή του στο τρίτο σετ. Ανεβάζοντας το ποσοστό του στο σερβίς, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 3-0 κάνοντας μπρέικ και στη συνέχεια έκλεισε το σετ στο σερβίς του αντιπάλου του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με μπρέικ για το 3-0 στο τέταρτο σετ. Ο Μουζέτι «απάντησε» στο σερβίς του Τσιτσιπά αλλά ο περσινός φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός έκανε το 4-2 με νέο μπρέικ και έκλεισε το σερβίς σερβίροντας επιτυχημένα.

Στο πέμπτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 5-1. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να κλείσει το ματς στο σερβίς του αντιπάλου του αλλά απώλεσε δύο ματς πόιντ με τον Μουζέτι να μειώνει σε 5-2 και να μένει στον αγώνα. Ο Τσιτσιπάς έκλεισε την αναμέτρηση στο σερβίς του.