Με επιτυχία το πρωτάθλημα πάλης Εφήβων & Νεανίδων στο Μουζάκι

Με μεγάλη επιτυχία το πρωτάθλημα πάλης Εφήβων και Νεανίδων στο Μουζάκι που δίνει την ευκαιρία στο Νομό μας να προβληθεί μέσω ενός αθλήματος που έχει και σημαντική παράδοση τόσο με τις διακρίσεις του Κώστα Θάνου αλλά και άλλων αθλητών.

Αναλυτικά το δελτίο τύπο των διοργανωτών μας δίνει το στίγμα.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου άρχισε χθες Σάββατο 22/4/2023, το απόγευμα, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής πάλης εφήβων και Ελευθέρας πάλης εφήβων & νεανίδων (Κ20), με συνδιοργανωτές το Δήμο Μουζακίου – ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα), την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας – Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.).

Οι αγώνες που λαμβάνουν χώρα σε τρείς παλαίστρες ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 23/4/2023 το απόγευμα με Ελευθέρα και Γυναικεία πάλη. Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμίσουμε πως κατά την πρώτη ημέρα διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου που συνέρρευσε στο Μουζάκι από το Νομό μας, αλλά και όλη τη Θεσσαλία, για να τους παρακολουθήσει.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε αναμετρήσεις αθλητών σωματείων Ελληνορωμαϊκής πάλης, οι οποίοι εντυπωσίασαν το κοινό με τη μαχητικότητά τους, ενώ, έγινε η επίσημη τελετή έναρξης με την ενεργή συμμετοχή του οικοδεσπότη του πρωταθλήματος, Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη που κήρυξε την έναρξη της διοργάνωσης, του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου, του Προέδρου της ΕΛ.Ο.Π. κ. Στέργιου Λεωνάκη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) κ. Μαρίας Καραμπέκου, των Αντιδημάρχων κ. Αποστολίας Αγγελάκη, κ. Γιώργου Φούντα, κ. Γιώργου Παπακώστα, του Ολυμπιονίκη κ. Κώστα Θάνου, δημοτικών συμβούλων, μελών του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Π., της Οργανωτικής Επιτροπής και πολλών στελεχών της Ομοσπονδίας, τα οποία συνεργάστηκαν άψογα με το προσωπικό του Κλειστού Μουζακίου ώστε να υπάρξει επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, τόνισε πως «ο Δήμος Μουζακίου αποδεικνύει στην πράξη τις τεράστιες δυνατότητες και ικανότητες να υλοποιεί, με άψογο τρόπο, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης εφήβων και νεανίδων μα και πολλές άλλες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν». Ο κ. Στάθης, ευχαρίστησε την Αντιπεριφέρεια για τη στήριξή της και την Ομοσπονδία διότι ανταποκρίθηκε στο τοπικό κάλεσμα και «έφερε» τους αγώνες πάλης στο Μουζάκι, ανεβάζοντας επίπεδο τα αθλητικά δρώμενα στο Δήμο. Επιπλέον, ευχαρίστησε αθλητές, προπονητές, διαιτητές και συνοδούς για τη δυναμική συμμετοχή τους.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στο Μουζάκι, το οποίο όπως είπε: «διοργανώνει όπως πολύ καλά γνωρίζει, ο Δήμος Μουζακίου». Ο κ. Νούσιος ευχήθηκε του χρόνου να ξαναγίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Νομό Καρδίτσας, ζητώντας στενότερη συνεργασία με την ΕΛ.Ο.Π. για να διοργανώνονται κάθε χρόνο στους Δήμους του Νομού τέτοιοι μεγάλοι αγώνες.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης, ευχήθηκαν σε αθλητές, προπονητές και σωματεία κάθε επιτυχία στις προσπάθειές τους.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο συντοπίτης Ολυμπιονίκης κ. Κ. Θάνος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην Καρδίτσα, αθλητές πάλης μέλη της Εθνικής ομάδας που βρίσκονταν στο Κλειστό για τους αγώνες, ενώ ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία.

Από την πλευρά της η ΕΛ.Ο.Π. απένειμε τιμητικές πλακέτες στους συνδιοργανωτές και σε τοπικούς εκπροσώπους του αθλήματος της πάλης, εκφράζοντας έτσι τις θερμές ευχαριστίες της για την φιλοξενία που παρείχαν και για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ – ΑΓΩΝΕΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Συγκεκριμένα, η χθεσινή πρώτη ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος εξελίχθηκε ως εξής:

Λίγο μετά τη 1 μμ ξεκίνησαν οι αγώνες. Περίπου στις 5:40 το απόγευμα έγινε η καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών και η παράταξη των ομάδων στο παρκέ που είχε στρωθεί με ειδικό τάπητα πάλης. Ακολούθησε έπαρση της Ελληνικής σημαίας με ανάκρουση από τα μεγάφωνα του Εθνικού Ύμνου. Αμέσως μετά εκφώνησε τον όρκο του αθλητή ο συντοπίτης παλαιστής κ. Δημήτρης Παπακώστας και στέλεχος της ΕΛ.Ο.Π. απήγγειλε κείμενο για το ευ αγωνίζεσθε.

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές τιμητικών πλακετών:
Από τον Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Π. κ. Στέργιο Λεωνάκη κατά σειρά: στο Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθη, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο και στην κ. Μαρία Καραμπέκου ως Πρόεδρο του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) Δήμου Μουζακίου.
Από τον κ. Βασίλειο Νικολαΐδη μέλος ΔΣ ΕΛ.Ο.Π., στον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παπακώστα.
Από τον κ. Φανούρη Μπατζακίδη μέλος ΔΣ ΕΛ.Ο.Π., στον Καρδιτσιώτη Ολυμπιονίκη κ. Κώστα Θάνο.
Από τον κ. Νίτσιο Αλέξανδρο μέλος ΔΣ ΕΛ.Ο.Π., στο Πρόεδρο του «Γ.Α.Σ. Πασιαλής» κ. Δημήτριο Πέτσα.
Από τον κ. Λιάκο Σωκράτη μέλος ΔΣ ΕΛ.Ο.Π., στο Διεθνή Διαιτητή κ. Καραγιάννη Θωμά.
Από τον κ. Μπάρμπα Ιωάννη μέλος ΔΣ ΕΛ.Ο.Π., στον Καρδιτσιώτη προπονητή κ. Παπαστεργίου Στέφανο.

Οι αγώνες της Ελληνορωμαϊκής πάλης εφήβων την πρώτη ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος περατώθηκαν με τους τελικούς σε κάθε κατηγορία κιλών και την απονομή των μεταλλίων στους νικητές και στις ομάδες τους από το Δήμαρχο κ. Θ. Στάθη, την Αντιδήμαρχο κ. Απ. Αγγελάκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Φούντα, την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Μ. Καραμπέκου, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Νίκο Πούπη και κ. Χρ. Πολυμερόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Π. κ. Στ. Λεωνάκη και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου και οι αθλητές κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα του κατάμεστου Γυμναστηρίου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ ΕΦΗΒΩΝ
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Εθνικός με 77 βαθμούς, ενώ ακολούθησε ο ΠΑΟΚ με 70 και οι Λεωντίδες με 57.
Τα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.Ο.Π., έχουν ως εξής:
55 κιλά
1. Ηλίας Ζαϊράκης (ΖΒΑ Τρικάλων)
2. Θεόδωρος Αθανασιάδης (ΔΑΣ Ζεφυρίου)
3. Ευάγγελος Σοφρώνης (ΓΣ Κορωπίου)

60 κιλά
1. Γιώργος Καραβασίλης (Εθνικός)
2. Στέφανος Οικονομίδης (Αρχέλαος)
3. Παναγιώτης Αθανασιάδης (ΔΑΣ Ζεφυρίου)

63 κιλά
1. Ελευθέριος Βασιλειάδης (ΠΑΟΚ)
2. Γιώργος Παπαγεωργίου (Θησεύς)
3. Πασχάλης Ηλιατζάκης (Αρχέλαος)

67 κιλά
1. Σωτήρης Κουτέλης (ΠΑΟΚ)
2. Νίκος Βασιλειάδης (ΠΑΟΚ)
3. Άγγελος Πατούχας (Εθνικός)

72 κιλά
1. Νίκος Καλαϊδόπουλος (Λεωντίδες)
2. Αλέξανδρος Μπατζακίδης (Εθνικός)
3. Δημήτρης Τελιανίδης (Ηρακλής Α.)
3. Δημήτρης Ρωμανίδης (ΠΑΟΚ)

77 κιλά
1. Ανδρέας Βασιλακόπουλος (Εθνικός)
2. Θεόδωρος Κουτσούκος (Εθνικός)
3. Γιώργος Χεριστανίδης (ΠΑΟΚ)
3. Αλέξανδρος Σπηλιώτης (Λεωνίδας)

82 κιλά
1. Χρήστος Χατσατούρωβ (Λεωντίδες)
2. Οδυσσέας Ρουγγέρης (Εθνικός)
3. Δημήτρης Παπακώστας (Λεωντίδες)

87 κιλά
1. Νίκος Ιωσηφίδης (Λεωντίδες)
2. Χαρίλαος Χρυσικάκης (Λεωνίδας)
3. Νίκος Παγκουνίδης (ΠΑΟΚ)
3. Θωμάς Τρέλλης (ΑΣ Τρικάλων)

97 κιλά
1. Κωνσταντίνος Νίτσιος (ΑΣ Τρικάλων)
2. Βασίλειος Διαμαντής (Εθνικός)
3. Γεώργιος Καφρίτσας (ΑΠΣ Τρικάλων)
3. Γεώργιος Κούζηλος (Θησεύς)

130 κιλά
1. Αχιλλέας Χρυσίδης (ΑΠΣ Ολύμπιοι)
2. Σάββας Χαριτίδης (Αρχέλαος)
3. Μαργαρίτης Καζαλάς (ΑΣ Τρικάλων)