Στα χωριά τους επέστρεψαν το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες που συμμετείχαν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στον Ε65. Οι αγρότες αποχώρησαν από τον αυτοκινητόδρομο (στον οποίο η αστυνομική διεύθυνση επανέφερε κανονικά την κυκλοφορία των οχημάτων) και επέστρεψαν στη βάση τους.

Διαμήνυσαν ότι το μεγάλο «ραντεβού» θα δοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ξανά στο δρόμο, όπου αυτή τη φορά ο αγώνας θα είναι πανελλαδικός με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων μέσα από την καθολική πίεση.


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου εξαπέλυσε πυρά εναντίον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας προκλητικές τις δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά τη συνάντηση με τη Διεπαγγελματική για το ζήτημα των ανοιχτών- χαμηλών τιμών στο βαμβάκι.
«Στην πραγματικότητα συναντήθηκαν στο υπουργείο για να ανακοινώσουν ότι φταίνε οι παραγωγοί» τονίστηκε χαρακτηριστικά με τους εκπροσώπους του μπλόκου να σημειώνουν ότι προωθείται ένα είδος «συμβολαιακής γεωργίας» το οποίο ωστόσο δεν δημιουργεί καμιά σιγουριά στους βαμβακοπαραγωγούς.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισαν ότι κανένα από τα αιτήματα δεν έχει ικανοποιηθεί. «Αλλά και όταν – κάτω από την αγωνιστική πίεση του μπλόκου – η κυβέρνηση κάτι δίνει και είναι η πρώτη φορά που ψηφίζετε με τα τρακτέρ στο δρόμο, φροντίζει να το κουτσουρεύει πολύ κάτω από αυτά που ζητάμε. Αυτό έγινε τώρα με το ακατάσχετο των 7.500 ευρώ που ψηφίστηκε στη Βουλή» ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν ότι με την τοπική αυτή ολιγοήμερη κινητοποίηση αναδείχτηκε το ζήτημα των τιμών και έγινε γνώστης του προβλήματος ο υπουργός, για το οποίο όπως είχε δηλώσει άγνοια τις προηγούμενες ημέρες.
Πρόσθεσαν ότι στο δρόμο, μέσα από τον πανελλαδικό αγώνα και με μεγαλύτερη πίεση θα διεκδικηθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, με τους αγρότες να προτάσσουν το αίτημα για εγγυημένες τιμές.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα