Με τον «Μουτζούρη» στις Μηλιές ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

«Σήμερα εγκαινιάσαμε μαζί με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου τον δρόμο που ξεκινάει από τα Αργυραίκα»

Την εμπειρία του ταξιδιού με τον θρυλικό «Μουτζούρη» βίωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού, του Βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου και Αντιδημάρχων, που μετέβησαν σιδηροδρομικώς στις Μηλιές.

Από την δημοτική Αρχή Πηλίου, τονίστηκε στον Υπουργό η ανάγκη στήριξης της γραμμής με σκοπό την πύκνωση των δρομολογίων που σήμερα γίνονται μόνο Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Στον τερματισμό, στον Σταθμό Μηλεών, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Δεν μπαίνει μόνο ο “Μουτζούρης” μπροστά, πάμε να βάλουμε το Πήλιο, τη Μαγνησία, ολόκληρη τη Θεσσαλία ξανά μπροστά. Να γιατρέψουμε τις πληγές, με αποκατάσταση των υποδομών – ήδη αποκαθίστανται γέφυρες, δρόμοι – δημιουργούνται καινούριοι δρόμοι σαν κι αυτούς που βλέπουμε να προχωρούν εδώ στο Πήλιο.

Σήμερα εγκαινιάσαμε μαζί με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου τον δρόμο που ξεκινάει από τα Αργυραίικα. Υπάρχει ένα πρόγραμμα 3 δισ. ευρώ για αποκατάσταση στη Θεσσαλία, για άμεση αρωγή και στήριξη των αγροτών και αποκατάσταση υποδομών. Είναι κατεύθυνση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσουμε μπροστά, με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι υποχρέωσή μας να κλείσουμε, να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε η μεγαλύτερη καταστροφή της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας στη Θεσσαλία, που αξίζει σίγουρα ένα καλύτερο μέλλον».

«Εγκαινιάσαμε έναν καινούριο δρόμο»

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός τόνισε μεταξύ άλλων: Αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Δημοτική Αρχή και όλους τους Δημότες Νοτίου Πηλίου να έχουμε σήμερα εδώ τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τον Βουλευτή και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μαγνησίας. Εγκαινιάσαμε έναν καινούριο δρόμο μέσα από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” 4 χλμ. που συνδέει το παραλιακό οδικό δίκτυο των Καλών Νερών με το ορεινό δίκτυο μέχρι τη Βυζίτσα. Ένας νέος, ασφαλής δρόμος όπως είχαμε κάνει πέρυσι και τον δρόμο Καλά Νερά – Πινακάτες που άντεξε στις θεομηνίες.

Αυτό που θέλω να πω και είδε και ο Υπουργός είναι πως αυτά τα πρόγραμμα στηρίζουν πραγματικά τους περιφερειακούς Δήμους, δίνουν προσβασιμότητα στους αγρότες μας να πηγαίνουν στις καλλιέργειές τους και τουριστική ανάσα διότι δημιουργούνται νέοι δρόμοι σε τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα χωριά του Πηλίου.

Βεβαίως δεν σταματάμε εδώ, ο Υπουργός βλέπει ακριβώς τα ζητήματα για τα οποία χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κεντρικής Διοίκησης ώστε σε ένα χρονοδιάγραμμα δύο ετών όχι μόνο να αποκατασταθούν οι μεγάλες πληγές στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, αλλά να δημιουργηθούν στιβαρές και σθεναρές υποδομές.».

Πηγή: in.gr