Με άνοιγμα προς τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αγρότες παρουσιάστηκε το διήμερο της ΔΕΘ το Σάββατο στην ομιλία του και την Κυριακή στη συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Ταίπρας.

Ωστόσο και αυτός όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στήριξαν τις ανακοινώσεις τους σε μέτρα διορθωτικά για την ενεργειακή κρίση, χωρίς να απαντούν στην ουσία και να λαμβάνουν πρόνοιες για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή αλλά και η κλιματική και διατροφική κρίση τα προσεχή χρόνια.

Δεν απάντησαν γιατί έχουν «παγώσει» τα ημιτελή υδροηλεκτρικά έργα στον Αχελώο (η Μεσοχώρα είναι σχεδόν έτοιμη από το 2011) που θα έδιναν λύση σε όλα αυτά τα ζητήματα.

Ενώ κανείς δεν έχει ακόμη απαντήσει γιατί παραμένουν στα χαρτιά και δεν έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός που έγινε από τον τότε υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη για την εξόρυξη υδρογονανθράκων από το Ιόνιο, όπου δεν υπάρχει όπως στην Κρήτη, ο ενοχλητικός παράγοντας της Τουρκίας μιας και έχει καθοριστεί η ΑΟΖ και με Ιταλία και με Αλβανία και άρα θα είχε ενεργειακή αυτάρκεια η χώρα, όπως και διατροφική και αυτάρκεια νερού σε ενδεχόμενη λειψυδρία στο μέλλον αν είχαν προχωρήσει τα έργα στον Αχελώο…

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα