Με μήνυμα για ομόνοια και ενότητα σε όλα τα επίπεδα και με ευχές για μία ευλογημένη και ειρηνική χρονιά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφεσάλων.
Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε εντυπωσιασμένος και εξήρε το σημαντικό έργο των κληρικών και εθελοντών του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου και ιδίως του Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου. Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στην Καρδίτσα και κατόπιν στο Καλλιφώνι όπου ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του Φιλόπτωχου Ταμείου.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο δεξιώσεων «Έπαυλη», παρουσία των Αρχών του Νομού και πλήθους πιστών, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα έγινε απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου του Ταμείου.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε εντυπωσιασμένος και έκανε λόγο για «εικόνα αισιοδοξίας». Στάθηκε στους ανθρώπους των πράξεων, καλώντας τους πιστούς να είναι τολμηροί και πιστοί στις αρχές τους. Πρόσθεσε ότι το έργο γίνεται από τους πολλούς, κληρικούς και πιστούς, χαρακτηρίζοντας «ηρωικούς» τους εθελοντές και τη συμβολή τους. «Μόνοι ως πρόσωπα δεν μπορούμε, όλοι μαζί όμως με τη συμβολή του θεού μπορούμε να κάνουμε πολλά» τόνισε χαρακτηριστικά
Ο Μακαριώτατος κάλεσε τους Έλληνες μπροστά στον «δύσκολο αγώνα σοφίας και συνεργασίας» που δίνουν, να διακρίνουν αυτά που τους ενώνουν και να απομακρύνουν εκείνα που τους χωρίζουν. Μίλησε με θερμά και τιμητικά λόγια για τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο και στάθηκε στο διαχρονικό του έργο στην εκκλησία, την οποία όπως είπε έχει υπηρετήσει ταπεινά. «Δεν τον διαφέρει το φαίνεσθαι αλλά το είναι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, δίνοντάς του τις θερμότερες των ευχών.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα