Μήνυμα ομόνοιας και αλληλεγγύης έστειλε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στην ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κέντρο δεξιώσεων «Έπαυλη» στο Καλλιφώνι, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος καλωσόρισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Φίλιππο Χαμαργιά Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητρόπολης Μεσσηνίας που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής με θέμα «Εκκλησία – φιλανθρωπία – εθελοντισμός, τρείς έννοιες ένας σκοπός». Ευχαρίστησε από καρδιάς όσους συμβάλλουν για να συνεχίσει το Φιλόπτωχο Ταμείο το πολύτιμο έργο του.

Αναλυτικά στοιχεία για τη δράση του Φιλόπτωχου Ταμείου παρουσίασε ο Υπεύθυνος του ταμείου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος. Όπως είπε ο π. Θεόκλητος, κάνοντας έναν απολογισμό των προηγούμενων ετών με τον κορωνοϊό και τον «Ιανό», παρόλο που το Φιλόπτωχο Ταμείο αναγκάστηκε να κλείσει τα συσσίτια εξαιτιας των μετρων, εν τούτοις δεν έκλεισε τα μάτια και δεν γύρισε την πλάτη στους πάσχοντες. Αντιθέτως όπου απαιτούνταν, με δέματα τροφίμων, χρήματα και ό,τι άλλο ήταν αναγκαίο παρείχε βοήθεια.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»