Tη σημαντική θέση που κατέχει στη διεθνή αγορά το ελληνικό βαμβάκι, την οποία όμως μπορεί να βελτιώσει σημαντικά αν αντιμετωπιστούν τρεις αδυναμίες του (κυτίο χρώματος, ξένες ύλες, τυοποποίηση), ανέδειξε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βάμβακος ο Δρ. Νταράουσε Μωχάμεντ Προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας.

Ο κ. Νταράουσε ήταν ένας εκ των ομιλητών στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποίησε για την πορεία της ποιότητας του Ελληνικού Βαμβακιού από το 2016 μέχρι σήμερα, απέδειξε ότι το Θεσσαλικό βαμβάκι διαθέτει τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε όλη τη χώρα.

Το ποιοτικότερο 

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, παρουσιάζοντας και τους σχετικούς πίνακες που παραθέτουμε, η Θεσσαλία εχει τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο βαμβάκι (μήκος, αντοχή και micronaire, κυτίο χρώματος) από όλες τις περιφέρειες, αλλά έχει αυξημένες ξένες ύλες. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των περιφερειών στην ποιότητα που οφείλονται στις κλιματολογικές συνθήκες, και ίσως και στη διαφορετική κατανομή ποικιλιών.

Αδυναμία η εξάρτηση από δύο αγορές Χαρακτήρισε «αδυναμία» την εξάρτηση του ελληνικού βαμβακιού από δυο αγορές, της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»