Μητσοτάκης: «Όραμά μου η Θεσσαλία να γίνει πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη» - καμία αναφορά στον Αχελώο και το φράγμα του Μουζακίου

«Το αναπτυξιακό μας σχέδιο είναι συγκεκριμένο, αποτυπώνει το όραμά μου για την Θεσσαλία πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα, όπου πραγματοποίησε ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ σήμερα το απόγευμα. Νωρίτερα το μεσημέρι σημείωσε ότι η πυκνότητα των έργων που δρομολογούνται, «καθιστά πραγματικά τη Θεσσαλία πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα».

Ανέφερε ότι το μεγάλο ζητούμενο για τη Θεσσαλία είναι η διαχείριση των υδάτων, επισημαίνοντας την έναρξη της κατασκευής με ΣΔΙΤ του φράγματος Ενιπέα στα Φάρσαλα, του κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, την ολοκλήρωση του φράγματος της Μεσοχώρας και τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου.

Δεν έκανε ωστόσο καμία αναφορά στο έργο της μεταφοράς υδάτων από τον άνω ρου του Αχελώου και για το έργο της Συκιάς, ούτε στο φράγμα Μουζακίου. Νωρίτερα πάντως το πρωί, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην ένταξη του έργου της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο προς τη Θεσσαλική πεδιάδα στο νέο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Πηνειού (ΣΔΛΑΠ) που θα κατατεθεί τον Απρίλιο , αλλά και την ένταξη του υδροηλεκτρικού έργου της Συκιάς στο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα).

Το όραμα για τη Θεσσαλία
Αναφερόμενος στη Θεσσαλία στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Να θυμίσω ότι σχεδόν μισό δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες μόνο από τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Με πάνω από 1 δις ευρώ έχουν ενισχυθεί οι 35.000 παραγωγοί της Θεσσαλίας και 60.000 συμπολίτες σας έχουν καταρτιστεί σε προγράμματα απασχόλησης. Να τονίσω ότι η Πολιτεία δεν έδειξε ποτέ κανέναν εφησυχασμό. Ακόμα και σε πρωτοφανείς επιθέσεις της φύσης, κινητοποιηθήκαμε αμέσως για να κλείσουμε τις πληγές. Το κράτος στάθηκε αρωγός μετά τον Ιανό. Ποτέ δεν υπήρξε γρηγορότερη αποκατάσταση ζημιών.
Σχεδόν 1 δισ. ευρώ διατέθηκε στη Θεσσαλία για να αντιμετωπίσουμε τις ζημιές από τον Ιανό και το σεισμό.

«Από τη Θεσσαλία, όλη η Ελλάδα
θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης»

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα κερδίσει ξανά τις εκλογές. Τόνισε μάλιστα ότι θα είναι ξανά πρωθυπουργός με τη βοήθεια του κόσμου και της σιωπηρής πλειοψηφίας, που ξέρουν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

«Εάν κάνουμε τέτοια συγκέντρωση χωρίς ακόμα να έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές, σκεφτείτε τι θα γίνει στην προεκλογική περίοδο» ανέφερε.

«Σήμερα ξεσηκώσατε τον κάμπο. Και από εδώ, από τη Θεσσαλία, από το κέντρο της χώρας, όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης. Σήμερα από εδώ στέλνετε το μήνυμα της νέας νίκης και της καινούργιας ελπίδας, για δεύτερη εντολή στην προκοπή, για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την ισχυρή ΝΔ. Πετύχαμε μαζί πολλά. Μας περιμένουν περισσότερα και καλύτερα.

Βλέπω τις ρίζες, τον κορμό και τους καρπούς της παράταξης. Την έμπειρη γαλάζια φρουρά, τους αγωνιστές που ίδρυσαν την παράταξη με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, βλέπω τα στελέχη της δικής μας γαλάζιας γενιάς που μπήκαμε στην πολιτική το 2004 μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, βλέπω τους πρωταγωνιστές της εποχής που έρχεται, τους νέους και τις νέες μας.

Βλέπω και νέους φίλους που μας πίστεψαν και που αν δεν ψήφισαν στο παρελθόν, θα μας ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες εκλογές» ανέφερε.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα