Την Κυριακή το απόγευμα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της super league 2 η Αναγέννηση δίνει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πάλι θα το δώσει μακριά από το σπίτι της και κόντρα σε μία ομάδα που δεν θα παίξει μόνο για τον εαυτό της!

Ο λόγος για την αναμέτρηση που θα γίνει στο γήπεδο της Φιλιππούπολης απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας! Είναι εμφανές κι όσο θα προχωράει το πρωτάθλημα ανάλογα με την εξέλιξή του θα το συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι, πως η Αναγέννηση θα πορεύεται βασιζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις και απέναντί της θα έχει πολλούς και διάφορους!

Αυτό το “μόνη της και όλοι τους” όμως είναι κάτι το οποίο εμείς εδώ στην Καρδίτσα το έχουμε συνηθίσει διότι αποτελεί… “διαχρονική αξία”! Είναι κάτι για το οποίο μπορεί ώρες – ώρες ν’ αγανακτούμε (βλέποντας διάφορες αλχημείς και απίθανα που συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη κατηγορία), αλλά από την άλλη μας γεμίζει και περηφάνια διότι ότι έχει πετύχει αυτή η ομάδα το έχει πετύχει με το σπαθί της και πολλές φορές απέναντι σε θεούς και δαίμονες!

Στην Α’ Εθνική δεν βγαίνεις έτσι, λένε πολλοί και δεν έχουν άδικο. Βγαίνεις όταν δουλεύει το σύστημα για σένα, όταν μπορείς να διασφαλίσεις χωρίς κόπο βαθμούς, όταν στη δύσκολη ώρα θα βρεθεί κάποιος “απομηχανής θεός” να σε σπρώξει ή να… σπρώξει στην κατηφόρα τον ανταγωνιστή σου!

Η Αναγέννηση τέτοιους “απομηχανής θεούς” δεν διαθέτει, οπότε ο,τι κάνει και φέτος θα το κάνει στηριζόμενη στη δική της εμβέλεια και δυνατότητα ως ομάδα και στον κόσμο της. Πουθενά αλλού!

ΤΟ “ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ”…
Πολλοί περιμένουν, λοιπόν, το στραβοπάτημά της την προσεχή Κυριακή στη Φιλιππούπολη, όπως το περίμεναν και στο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου που δόθηκε σε αντίξοες συνθήκες μακριά από τη φυσική της έδρα.

Εκεί στεναχωρήθηκαν καθώς με το γκολ του Γκόλια οι “κιτρινόμαυροι” έφυγαν νικητές και πήραν τους τρεις βαθμούς παραμένοντας κοντά στην κορυφή.

Την Κυριακή στη Φιλιππούπολη οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη είναι αποφασισμένοι να τους… στεναχωρίσουν ξανά!

Θ.Κ.