Μετά από συντονισμένες και επίπονες προσπάθειές μας η Τ.Κ Μητρόπολης ‘’μύρισε’’ Πάσχα.
Συγκεκριμένα, όλα τα αυλάκια άρδευσης των κήπων που βρίσκονται δεξιά και αριστερά των δρόμων, καθαρίστηκαν κατά βάση από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων και τα λοιπά κοινοτικά από εργάτες. Τα εξερχόμενα μπάζα απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή μηχανήματος JCB του Δήμου και φορτηγού αυτοκινήτου.
Νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED τοποθετήθηκαν κατά μήκος της «μεγαλόστρατας» από το ύψος της κεντρικής πλατείας έως το εκκλησάκι του Αγ. Νεκταρίου. Με την κίνηση αυτή εξασφαλίσαμε όχι μόνο την αύξηση της φωτεινότητας του δρόμου ως προς την ασφάλεια των κατοίκων και διερχομένων οδηγών, αλλά ταυτόχρονα μειώσαμε και το κόστος κατανάλωσης ρεύματος και συντήρησης.
Αποκαταστάθηκαν με άσφαλτο όποιες λακούβες είχαν δημιουργηθεί σε δρόμους της Κοινότητας.
Πραγματοποιήθηκε περιποίηση πρασίνου εντός των προαυλίων των σχολικών μονάδων (Δημοτικό , Νηπιαγωγείο , Παιδικό Σταθμό ) καθώς και στη θέση 5χ5 από συνεργείο του Δήμου. Εργάτες από τη Μητρόπολη περιποιήθηκαν την κεντρική πλατεία, το χώρο του Μνημείου Πεσόντων, την παιδική χαρά, τα πάρκα στη θέση «Καρούτι» και «Παλιά Σφαγεία» , τον αύλειο χώρο πέριξ του ιατρείου, το κοιμητήριο , τις νησίδες και άλλα σημεία εντός οικισμού.
Η δαγκάνα του Δήμου απομάκρυνε όλα τα κλαδιά που είχαν εναποθέσει οι Δημότες μπροστά στα οικόπεδα τους.
Τέλος, μια ιδιαίτερη γιορτινή εικόνα που μυρίζει Πάσχα, είναι η εικόνα των ασβεστωμένων πεζοδρομίων του οικισμού, της κεντρικής πλατείας, του χώρου του Μνημείου Πεσόντων και της κεντρικής γέφυρας της Μητρόπολης. Οι εργασίες ασβεστώματος το Πάσχα άρχισαν με την ανάληψη της Προεδρίας μου το 2015 και συνεχίζονται με εργάτες της Κοινότητας κάθε χρόνο με πολύ μεράκι και εθελοντική προσφορά!!! Φέτος η προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλουμε ήταν μεγαλύτερη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών.
Μπορούμε πλέον να πούμε ότι όλα είναι έτοιμα ώστε η Μητρόπολη να υποδεχτεί Δημότες και επισκέπτες για τον εορτασμό του Πάσχα και κυρίως με τη συνεργασία της Κοινότητας, του Μορφωτικού Συλλόγου Μητρόπολης και της εκκλησίας, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, να τιμήσουμε τη μνήμη του προστάτη μας ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και την περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού αναβιώνοντας το έθιμο του Άη Γιώργη!!!
Συνεχίζουμε για την ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση της Μητρόπολης!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Μητρόπολης
Κουκουζέλης Βάιος