Πληρώθηκαν χαλαζόπληκτοι παραγωγοί, έμειναν εκτός η Δ.Ε. Παλαμά και χωριά του Νομού

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΧΑΛΑΖΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Τα ποσά των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι του καλοκαιριού από την υπερκυτταρική καταιγίδα πιστώθηκαν χθες σε αγρότες του Νομού Καρδίτσας. Από την πληρωμή στην οποία προχώρησε ο ΕΛΓΑ, τα μεγαλύτερα ποσά αφορούν του Νομούς Καρδίτσας 4,7 εκ ευρώ και Λάρισα 5,4 εκ ευρώ.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας, από την πληρωμή έχει μείνει εκτός η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Παλαμά και κάποια χωριά του Νομού. Πάντως όπως ενημερώθηκε ο ίδιος από την υπηρεσία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, τα πορίσματα θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα, κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς η καταβολή των αποζημιώσεων να γίνει στην επόμενη πληρωμή του Μαΐου.
Την ίδια ώρα, παράπονα μας εξέφρασαν βαμβακοπαραγωγοί από την περιοχή του πρώην Δήμου Κάμπου για το ύψος των αποζημιώσεων, σημειώνοντας ότι το ποσοστό που κατεγράφη στα πορίσματα είναι αρκετά μικρότερο από την πραγματική ζημιά.
Την ίδια ώρα, προγραμματίζεται εντός των ημερών, πιθανώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας και η πίστωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος για όσους αγρότες δεν είχαν πιάσει το πλαφόν της παραγωγής εξαιτίας της ζημιάς από το χαλάζι.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα