Αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Σάββατο 13/5, σύμφωνα με την ΕΜΥ, που προβλέπει άνοδο του υδράργυρου τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικότερα, αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά αναμένονται σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, η ορατότητα αναμένεται να είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Αραιές νεφώσεις και σήμερα

Αραιές νεφώσεις αναμένονται και σήμερα στην Αττική, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Άστατος ο καιρός στη συμπρωτεύουσα

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις

Στη Θράκη γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο αναμένεται σήμερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος: Άστατος καιρός σήμερα Σάββατο

Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες αναμένονται σήμερα σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, και ανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη: Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται για σήμερα σε Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός και αραιές νεφώσεις

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με αραιές νεφώσεις να αναμένονται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια: Αραιές νεφώσεις

Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν αναμένονται σήμερα στην Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Έρχονται 25άρια και περαιτέρω άνοδος

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες, κατά τις οποίες ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» παραπάνω:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-05-2023
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 25 βαθμούς βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-05-2023
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με λίγες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-05-2023
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-05-2023
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-05-2023
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή: iefimerida.gr