Ν. Ανδρουλάκης από την Καρδίτσα: «Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η αποτυχία του επιτελικού κράτους της ΝΔ» (φωτο & βίντεο)

«Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η αποτυχία του επιτελικού κράτους της ΝΔ» τόνισε από την Καρδίτσα την οποία επισκέφθηκε σήμερα για λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.


Ο κ. Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, χθες το πρωί επισκέφθηκε την Καρδίτσα και έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Μπλατσούκα όπου τον περίμεναν τοπικά στελέχη του κόμματος και στη συνέχεια μέσω του πεζοδρόμου κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία όπου είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει και να συνομιλήσει με δεκάδες Καρδιτσιώτες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στη Θεσσαλία και την Καρδίτσα που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, απέτυχε και πρόσθεσε: «Δεν κατάφεραν ούτε να ενισχύσουν την πρόληψη, δεν κατάφεραν ούτε να περάσουν γρήγορα στην αποκατάσταση με αποτέλεσμα οι πληγείσες περιοχές να ζουν ακόμα και σήμερα πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε ότι «από τη πλευρά μας προτείναμε από τη πρώτη στιγμή να γίνει μια task force και να οργανώσει την αποκατάσταση της περιφέρειας σε συνεργασία της αυτοδιοίκησης του κεντρικού κράτους και των επιμελητηρίων».

Όπως είπε ο ίδιος αντί όλων αυτών η κυβέρνηση προχωρά σε μια ενιαία αρχή διαχείρισης υδάτων η οποία όπως είπε θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ σωστό αν «σε αυτή είχε λόγο η τοπική αυτοδιοίκηση και όχι η ιδιωτικοποίηση του νερού για την οποία διαφωνούμε απολύτως».

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε την εκτόξευση του κόστους παραγωγής και τόνισε ότι η λύση σε αυτό μπορεί να δοθεί με συνεταιρισμούς παραγωγών σημειώνοντας σχετικά «έτσι θα έχουν τη δυνατότητα μέσω ΑΠΕ να έχουν σταθερό κόστος ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Και όση ενέργεια δεν καταναλώνουν να την πωλούν εκ νέου στο δίκτυο με όφελος οικονομικό για να ισοσταθμίζουν την αύξηση των υπόλοιπων συντελεστών παραγωγής».

Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. “Έρχονται εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν γεύονται τα ελληνικά προϊόντα με αποτέλεσμα να έχουμε 10 δις εισαγωγές τροφίμων” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “Έχουμε ένα άλλο όραμα και ένα άλλο σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη απέναντι στο μοντέλο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ. Για αυτό ζητάω από τους πολίτες και εδώ από την Καρδίτσα, να στηρίξουν τη δημοκρατική παράταξη και να αποδοκιμάσουν την αλαζονεία της κυβέρνησης που δυστυχώς περιφρονεί τα μεγάλα προβλήματα του παραγωγικού κόσμου της χώρας”.