Η Αναγέννηση έδωσε το πρώτο φιλικό τεστ από την έναρξη της προετοιμασίας της και μάλιστα με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο εκτός έδρας.

Η γενική της εικόνα (πέρα από το σκορ που ήταν νικηφόρο αλλά που σε τέτοιες αναμετρήσεις δεν πρέπει να είναι το κύριο ζητούμενο), ήταν καλή ιδιαίτερα σ’ ο,τι αφορά την αρμονική λειτουργία των γραμμών της στον ανασταλτικό τομέα.

Ο Περικλής Αμανατίδης στο τέλος της αναμέτρησης έκανε δηλώσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η ομάδα μας για την εποχή ήταν όσο ανταγωνιστική μπορούσε. Δεν είναι αυτή η ομάδα μας, καθώς ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το ρόστερ. Αυτό μας δημιουργεί ένα θέμα ισορροπίας, όμως καλούμαστε να προετοιμάσουμε τους παίκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή. Επομένως από τη μία δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, από την άλλη όλα τα παιδιά που έπαιξαν προσπάθησαν πάρα πολύ. Όλοι γνωρίζουν πως θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να είμαστε όπως πρέπει. Έχουμε και την εμπειρία και την γνώση από πέρυσι, για να δούμε που μπορούμε να δυναμώσουμε και πως. Έχουμε εμπιστοσύνη και στη Διοίκηση και στους ανθρώπους της ομάδας που κάνουν τα πάντα για να παρουσιάσουμε μία δυνατή Αναγέννηση.»

Γεννικότερα για την προετοιμασία και τους παίκτες που ήλθαν φέτος από τις μεταγραφές ο κόουτς των “κιτρινόμαυρων” συμπλήρωσε:

«Είμαι ευχαριστημένος γιατι ήρθαν πραγματικά καλοί ποδοσφαιριστές, και ήρθαν ποδοσφαιριστές που πέρυσι αγωνιζόταν στις ομάδες τους. Για αυτό και νομίζω είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι και θέλουν να πετύχουν πράγματα με την Αναγέννηση. Θα προσπαθήσουμε πολύ για να τους συνδέσουμε με τους εξαιρετικούς παίκτες που παρέμειναν στο ρόστερ έτσι ώστε να είμαστε δυνατοί και πάλι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος στην Αναγέννηση γιατί βλέπω πως από την ημέρα που ήρθα, με τη συνδρομή όλων των ανθρώπων που προανέφερα ο Σύλλογος μέρα με την μέρα μεγαλώνει και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε όλοι λοιπόν να γίνουμε μια γροθιά και μια οικογένεια και να μεγαλώσουμε και άλλο την ομάδα μας, γιατί μπορούμε.»