ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Φθάσαμε αισίως στον τρίτο μήνα του καλοκαιριού! Στον Αύγουστο που πέραν όλων των άλλων είναι… παχιές και οι μύγες! Ακόμη είναι προς υλοποίηση η δέσμευση της πολιτείας ότι θα χρηματοδοτηθούν οι ομάδες του ποδοσφαίρου από τη φορολόγηση του στοιχήματος!

Από την απροκάλυπτη και “ετσιθελική” χρησιμοποίηση των ονομάτων τους από τις εταιρίες του τζόγου που θησαυρίζουν! Οι περισσότερες μάλιστα εξ αυτών λειτουργώντας χωρίς άδειες και χωρίς να δίνουν λογαριασμό και τσακιστό ευρώ στο δημόσιο!!!

Μάλιστα η πολιτεία για να μη τις… κακοκαρδίσει δεν θα παρακρατήσει από τα κέρδη τους συνολικά για ν’ αποδώσει τα ψίχουλα που υποσχέθηκε στις ομάδες, αλλά θα φορολογεί τα δελτία των παικτών που τυγχάνει να κερδίζουν κανα δελτίο!!!

Ακόμη κι αυτά, όμως, δεν έχει μέχρι σήμερα κατορθώσει να επιβάλλει στις εταιρίες ώστε να τα αποδώσουν, ενώ είχε δεσμευτεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στα τέλη Ιουνίου!!!
Αν είναι να ξεπουπουλιάσει κανέναν δυστυχο φορολογούμενο που δεν μπόρεσε να καταβάλει καμια δόση, ξέρει να το κάνει με διαδικασίες εξπρές! Εδώ δυσκολεύεται λίγο. Και λογικό γιατί μπορεί πάνω στο ψάξιμο μπορεί να πέσει πάνω σε κανένα μεγάλο… αφεντικό!

Ξέρετε απ’ αυτά που κουμαντάρουν την οικονομική ζωή του τόπου. Δεν είναι πολλοί. Τρεις τέσσερις που ασχολούνται το επιχειρείν! Τους πραγματικούς κυβερνήτες της Ελλάδας δηλαδή! Ετσι ενώ φθάσαμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού οι ομάδες της SL2 βολοδέρνουν! Γι’ αυτές τις πρώτης κατηγορίας δεν γεννάται θέμα, διότι παίζουν σε άλλο… γήπεδο!

Οι μεγάλοι μάλιστα έχουν άλλου είδους νταλαβέρια με τις στοιχηματικές! Ασε που κάποιοι από τους μεγαλοσχήμονες που τους διοικούν (τα αφεντικά που λέμε πιο πάνω…), μπορεί να έχουν και οι ίδιοι τον έλεγχο στοιχηματικών εταιριών στην γενικότερη επιχειρηματική τους δραστηριότητα! Οι “δορυφόροι” τους (μικρομεσαίοι) παίρνουν κι αυτοί όσα… περισσεύουν από το τραπέζι για να κάνουν ο,τι τους λένε και όλο το δράμα αρχίζει από τη δεύτερη εθνική και κάτω!

Κι άντε στη Γ’ Εθνική οι ομάδες είναι ερασιτεχνικές και δεν έχουν τουλάχιστον να δίνουν χρήματα σε δημόσιο, παράβολα και χίλια δυό άλλα. Στη SL2 όμως έχουμε (τρομάρα μας) επαγγελματικό καθεστώς! Έχουμε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες! Οι διοικήσεις των οποίων θα πρέπει να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά σε ό,τι κινείται και ως έσοδα να λαμβάνουν… Χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές!!!

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι απ’ ολη αυτή την ιστορία φαίνεται να εξαιρούν τις ομάδες μπάσκετ! Τις οποίες, επίσης, εκμεταλλεύονται κατα τρόπο αισχρό τα στοιχηματζήδικα χρησιμοποιώντας τα ονόματά τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό!

Κι όχι μόνο των χαμηλότερων εθνικών κατηγοριών, αλλά και αυτών που παίζουν στη basket league! Στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας που κάποτε ήταν και κορυφαίο της Ευρώπης!

“Κάποτε, κάποια μέρα, σε τούτη τη ζωή” που τραγουδούσε κι ο Καζαντζίδης…

————————-

«Ο ψεύτης είναι πάντα έτοιμος να πάρει όρκο»

Βιτόριο Αλφιέρι – Ιταλός δραματουργός