Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος κύλησε το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο στη super league 2, αλλά όσα έγιναν σηματοδοτούν εξελίξεις.

Μπορεί να μην είχαμε απόφαση για επιστροφή στη δράση, αλλά είναι φανερό πλέον πως ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος (εδώ και έξι χρόνια είναι στο θώκο) δεν απολαμβάνει της στήριξης όλων των ομάδων και αρκετές εξ αυτών τον θεωρούν υπεύθυνο για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την χρηματοδότηση από το στοίχημα!

Στη συζήτηση που είχε μπόλικη ένταση, ο μεγαλομέτοχος των Χανίων Αντώνης Ροκάκης υποσχέθηκε ότι μπορεί μετά από επαφές του να προκύψει πρόταση της τάξεως των 150.000 ευρώ σε κάθε ομάδα και ζήτησε ευθέως την παραίτηση του Λεουτσάκου!

Ο τελευταίος υποσχέθηκε να παραιτηθεί αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, ωστόσο θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως για να αποπεμφθεί από τη θέση του απαιτείται πλειοψηφία 3/4 των ομάδων.

Ο κ. Ροκάκης μίλησε τελευταίος στη συνεδρίαση που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, ενώ παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της Αναγέννησης Δημήτρης Παπαδημητρίου που τόνισε με έμφαση ότι για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το ποσό που θα πάρουν οι ομάδες.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να συγκροτηθεί νέα επιτροπή η οποία αμέσως θα κάνει επαφές με τον υφυπουργό, με τη super league 1 και με άλλους εμπλεκόμενους. Μέσα σ’ αυτή θα μετέχει και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μαζί με τους Ροκάκη (Χανιά), Παλτόγλου (Αιγάλεω), Παπακωνσταντίνου (Νίκη Βόλου), και Τσιολέκα (Athens Kallithea)

Πριν λίγο η διοργανώτρια εξέδωσε και τη σχετική ανακοίνωση:

«Ομόφωνα οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν την άμεση επανεκκίνηση του διαλόγου με βραχύβια συνέχιση της διακοπής του πρωταθλήματος, εξουσιοδοτώντας νεοσύστατη ειδική επιτροπή που θα διεξάγει τις απαραίτητες επαφές με τους θεσμικούς φορείς -Υφυπουργό Αθλητισμού και Super League 1- προκειμένου να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν την βιωσιμότητα των ομάδων και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματός μας».

Απ’ όλα τα παραπάνω σημαίνει ότι δεν θα έχουμε άμεση επανέναρξη, αλλά από την στιγμή που καρποφορήσουν οι επαφές της επιτροπής, μπορεί να υπάρξει σέντρα στις 3 και στις 4 Μαρτίου.

Θ.Κ.