Πριν καλά καλά κοπάσει η συζήτηση που άνοιξε στην Καρδίτσα για τον εξοπλισμό όλων των αθλητικών χώρων και των γηπέδων με απινιδωτές, ήλθε ένα ακόμη περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, να επιβεβαιώσει όλους όσοι διεκδίκησαν τα στοιχειώδη!

Ενας 18χρονος που έπαιζε μπάλα με τους φίλους του στη Θεσσαλονίκη σε γήπεδο 5Χ5 επί της Αγίου Δημητρίου, κατέρρευσε καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς!

Το γεγονός ότι υπήρχε απινιδωτής και χρησιμοποιήθηκε άμεσα από τους παρευρισκόμενους, συνέβαλε ώστε το παλικάρι να επανέλθει στη ζωή μέχρι να αφιχθούν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο σημείο όπου και τον παρέλαβαν για να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο!

Ο νεαρός, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αλλά αυτό που καταδεικνύεται με τρόπο που δεν χωράει δεύτερη κουβέντα, είναι το απαραίτητο της ύπαρξης του απινιδωτή στις εγκαταστάσεις.

Αυτά να τα βλέπουν όσοι προσπάθησαν να απαξιώσουν την κίνηση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του Νομού Καρδίτσας που δραστηριοποιήθηκαν άμεσα για να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη.

Θυμίζουμε, ότι μία εβδομάδα μετά το θάνατο του Ηλία Μπρέλλα στο Μαυρομμάτι, συνεχίστηκαν κανονικά ΧΩΡΙΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Χρειάστηκε ν’ ακολουθήσει και δεύτερη απώλεια ζωής στην Αργολίδα (σε γήπεδο που επίσης δεν υπήρχε απινιδωτής) για να φθάσουμε στην οδηγία να μην γίνεται κανένα ματς χωρίς το συγκεκριμένο ιατρικό εργαλείο.

Δείτε το ρεπορτάζ  της ΕΡΤ με το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη.