Νέο project για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αναζητά ο Δήμος Καρδίτσας

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΤΟ «ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ»

• Ποιός είναι ο προγραμματισμός για τα φετινά Χριστούγεννα

Nέο project εκδηλώσεων αναζητά ο Δήμος Καρδίτσας για την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς εκτίμηση της δημοτικής αρχής είναι ότι το “Μαγεμένο Δάσος” έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του με την παρούσα μορφή.

Ωστόσο φέτος ο χρόνος δεν επαρκεί για να υπάρξει ο απαραίτητος προγραμματισμός καθώς οι εκλογές αλλά και η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τον «Ντανιελ» και μετά δεν επέτρεψαν να γίνει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός νωρίτερα. Έτσι φέτος η περίοδος ων Χριστουγέννων στην Καρδίτσα θα κυλήσει με τα μέσα που διαθέτει η δημοτική αρχή για το σκοπό αυτό. Ειδικότερα εντός των ημερών θα αρχίσει ο στολισμός της πόλης με τα εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα χιλιάδες λαμπιόνια που δημιουργούν στην πόλη – όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια – μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα.

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία το χριστουγεννιάτικο δένδρο το οποίο θα φωταγωγηθεί σε ειδική εκδήλωση όπως κάθε χρόνο στις αρχές Δεκεμβρίου. Κατά τα άλλα, στο Παυσίλυπο θα τοποθετηθούν όσα ξύλινα σπιτάκια έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Καρδίτσας καθώς τα περισσότερα έχουν υποστεί σημαντικές φθορές – μη επισκευάσιμες – από τα καιρικά φαινόμενα.

Τα σπιτάκια αυτά θα διατεθούν για εμπορικούς σκοπούς ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά στην οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν γλυκίσματα, ροφήματα, χριστουγεννάτικα είδη κλπ. Όσον αφορά σε άλλες εκδηλώσεις, ο Δήμος Καρδίτσας προσανατολίζεται στη διεξαγωγή μικρών συναυλιών σε πλατείες και πεζοδρόμους και σε events με επίκεντρο τα παιδιά. Το πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Τζένη Σουλτανιά