TOY ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Ο ίσκιος του και μόνο προκαλούσε δέος! Αν ήσουν αντίπαλος επιθετικός, μια ματιά και μόνο στην επιβλητική φυσιογνωμία, όπου δέσποζε το μουστάκι και το αγριεμένο ύφος, ήταν αρκετή για ν’ αποκτήσεις ψυχολογικό ντεζαβαντάζ ενόψει των μονομαχιών που θ’ ακολουθούσαν στο 90λεπτο…
Πόσο μάλλον όταν το “καρέ”, μαζί με τον αίλουρο Μπαζή, συμπληρώνονταν κι από άλλες πληθωρικότατες παρουσίες (Πιτσαβος, Μαργούτας, Σταυρουλάκης κλπ) για τις οποίες θα αναφερθούμε φυσικά προσεχώς από τη στήλη.
Ο κατά κόσμον Λάκης (Θεόδωρος) Πέτσας, ήταν ένας εξ αυτών που συγκρότησαν μια από τις πιο σπουδαίες (για πολλούς την πιο σπουδαία) ομάδες που κατέβασε η Αναγέννηση στην ασύγκριτη διαδρομή της μέσα στο χρόνο…
Ενας εξ αυτών που μας έστειλαν στις γειτονιές να παίξουμε μπάλα, που μας έκαναν να ονειρευόμαστε την υπέρβαση και ν’ ανυπομονούμε για την Κυριακή, ένας από την παρέα… γιγάντων με κιτρινόμαυρα!
Σήμερα τη στήλη την… παραδίδουμε στον αγαπητό βετεράνο της Αναγέννησης Βαγγέλη Πλακιά, ο οποίος θα μας παρουσιάσει άλλον έναν “άσο της Καρδίτσας”, τον Λάκη Πέτσα!
Το ετοιμάζαμε αργότερα το αφιέρωμα, αλλά μας πρόλαβε μ’ ένα ωραίο κείμενο το οποίο και παραθέτουμε αυτούσιο:
«Θεόδωρος (Λάκης) Πέτσας!
Ο βράχος της άμυνας της Αναγέννησης Καρδίτσας και της Καβάλας, που αγαπήθηκε από το φίλαθλο κοινό, συμπαίκτες και αντιπάλους όσο λίγοι αθλητές.
Ξεκίνησε από την ομάδα του χωριού του, τη Δόξα Μητρόπολης, και συμμετείχε για πρώτη φορά στο ανεπίσημο πρωτάθλημα “Ποσποντίκη”.
‘Ενα πρωτάθλημα, δέκα (10) μη αναγνωρισμένων ομάδων, με έπαθλο για το νικητή, ένα κύπελλο και διάφορα δώρα..
Γεννήθηκε το 1952 και από μικρός έδειξε στις αλάνες το πλούσιο ταλέντο του.
Το 1968, σε ηλικία 16 χρόνων πήγε στην Αναγέννηση και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.
Δυνατός και με άριστη φυσική κατάσταση είχε τη δυνατότητα να καλύπτει και να παίζει με την ίδια επιτυχία σε όλες σχεδόν τις θέσεις της άμυνας.
Ιδιαίτερα διακρίθηκε στη θέση του κεντρικού αμυντικού και στη θέση του λίμπερο.
Η μεταγραφή του στην Καβάλα ήρθε το 1981, σε ηλικία 29 ετών.
Ο τότε προπονητής της Καβάλας, Βασίλης Δανιήλ, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια προπονούσε την Αναγέννηση, πρότεινε στη Διοίκηση της Καβάλας, τον Καρδιτσιώτη ποδοσφαιριστή.
Αν και δυσκολεύτηκε να πάρει τη μεγάλη απόφαση, λόγω της εργασίας του στο Δήμο Καρδίτσας, θεώρησε ωστόσο, ότι η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, σίγουρα, θα αποτελούσε μία πρόκληση για την ποδοσφαιρική του καριέρα.
‘Ενα από τα πρώτα παιχνίδια με τα χρώματα της Καβάλας, ήταν με την ομάδα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφια, 7 Μαρτίου το 1982, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρώην συμπαίκτη του, το Μεγάλο μας Σπύρο Θώδη. Ο αγώνας έληξε με νίκη της ΑΕΚ, με το ευρύ σκορ 5-0!
Το 4ο γκολ πέτυχε ο Μαύρος, με ασίστ του Σπύρου Θώδη.
Ο Λάκης Πέτσας, άφησε και στην ομάδα της Καβάλας, τα διαπιστευτήρια του, έως το 1987, σε ηλικία 35 χρόνων.Η διοίκηση της ομάδας, αναγνωρίζοντας την αξία του και τη μεγάλη προσφορά του, στο Σύλλογο, του έδωσε την ευκαιρία, να συνεχίσει, να προσφέρει στην ομάδα, από ένα άλλο πόστο, του έμισθου γενικού αρχηγού. Μετά από πολύχρονη προσφορά, στο νέο αυτό πόστο, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, από όπου κατάγεται και η γυναίκα του, στην Μητρόπολη Καρδίτσας, όπου ζει σήμερα».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΑΚΙΑΣ