Ανακοίνωση για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης για τη 10η αγωνιστική της Γ- Εθνικής στην Τσαριτσάνη εξέδωσε ο ΑΟ Σελλάνων κάνοντας λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Αναλυτικά τονίζουν:

“Δυστυχώς για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες μίας φαρσοκωμωδίας που απέφερε –κακώς και αντικανονικά- μόνο την προσωρινή διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Οικονόμος Τσαριτσάνης – ΑΟ Σελλάνων την Κυριακή 12/5.
Ο κρίσιμος και για τα δυο σωματεία ποδοσφαιρικός αγώνας για τον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, με πρωταγωνιστές παράγοντες και οπαδούς(?)της γηπεδούχου ομάδας μετατράπηκε μετά το δεύτερο τέρμα της ομάδας μας στο 90ο λεπτό σε αγώνα προστασίας της σωματικής μας ακεραιότητας, και μετά τη διακοπή σε αγώνα-φιάσκο, αφού συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε «καταπατώντας» κανονισμούς με ευθύνη κυρίως του παρατηρητή-που κατά την άποψή μας ενεργούσε ως «εκπρόσωπος» των γηπεδούχων- αλλά και του διαιτητή που παρά την καλή σε γενικές γραμμές διαιτησία, δεν έλαβε την απόφαση της οριστικής διακοπής.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και ο αρχηγός της γηπεδούχου ομάδας, προς τιμήν του, πρότεινε και συναινούσε στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης βάσει των όσων συντελούνταν εντός αγωνιστικού χώρου. Όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα μετά την επίτευξη του τέρματος εισήλθε εντός αγωνιστικού χώρου (και) ο εκπρόσωπος των γηπεδούχων χειροδικώντας κατά ποδοσφαιριστών του ΑΟ Σελλάνων.

Από το σημείο αυτό, τα όσα ακολούθησαν είναι αντικανονικά διότι ο κανονισμός είναι σαφής και η οριστική διακοπή ήταν η μοναδική ορθή απόφαση που θα μπορούσε να λάβει ο διαιτητής. «Η είσοδος πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων», αναφέρει το άρθρο 14, του Πειθαρχικού Κώδικα, όπερ σημαίνει ότι ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί οριστικά.

Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο αναφέρονται και οι ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση βιαιοπραγίας κατά προσώπων και είναι οι εξής: «Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται επιπλέον τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα».

Παρότι ο ίδιος ο διαιτητής της αναμέτρησης καταγράφει το συμβάν στο φύλλο αγώνα, δεν εφάρμοσε ως όφειλε τον κανονισμό και προτίμησε, υπό τις πιέσεις του παρατηρητή(!!!) να διακόψει για 70 λεπτά (αναφέρεται στο φύλλο αγώνα) και τελικά να ολοκληρωθεί στο …ημίφως, αφού είχε «πέσει» πλέον ο ήλιος! Ο κανονισμός ορίζει ως ανώτατο όριο προσωρινής διακοπής τα 60 λεπτά.

Ο διαιτητής κ. Τσιγαρίδας θα πρέπει σήμερα να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και να κάνει την αυτοκριτική του, όχι για την απόδοσή του, αλλά για τον τρόπο που χειρίστηκε και «ζύγισε» τις αποφάσεις του καθώς αντιβαίνουν τον κανονισμό.
Ο παρατηρητής του αγώνα Ιωάννης Κοτούμπας ξεπέρασε κάθε όριο. θα πρέπει να καταλάβει ο ίδιος αλλά και αυτοί που τον όρισαν, ότι στο γήπεδο ήταν για να διασφαλίσει τις ομαλές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα και όχι να προασπίζει τα συμφέροντα της γηπεδούχου ομάδας όπως με ζήλο έπραττε.

Η ομάδα του ΑΟ Σελλάνων προφανέστατα και δεν θα μείνει με «σταυρωμένα τα χέρια» για ό,τι συνέβη την Κυριακή 12/5 στο γήπεδο της Τσαριτσάνης. Καλούμε τη διοργανώτρια αρχή να λάβει σκληρά μέτρα και τις πρέπουσες αποφάσεις. Εάν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι προκάλεσαν τα χθεσινά έκτροπα, το να μιλάμε για εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιτρέπεται η διεξαγωγή του αγώνα σε συνθήκες ασφάλειας και όχι «ζούγκλας». Όσοι λοιπόν είναι υπαίτιοι πρέπει να πληρώνουν και το λογαριασμό.
Από την πλευρά μας επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑ να βλάψει την ομάδα μας.”