ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Μία πολύ όμορφη Αναγεννησιώτικη βραδιά ήταν η προχθεσινή στα εγκαίνια του νέου καταστήματος και των γραφείων στο κέντρο της πλατείας. Μια βραδιά με μπόλικο ενθουσιασμό, διάχυτη ικανοποίηση απο τα βήματα προόδου της ομάδας, αλλά και την μεγάλη προαιώνια προσδοκία να ξεχειλίζει!

Κάθισε και το ευρηματικό σλόγκαν της εκδήλωσης “ή ΤΩΡΑ ή ΦΕΤΟΣ”! Πολύς κόσμος, ενωτική διάθεση, ανυπομονησία για την έναρξη της αγωνιστικής δράσης και μήνυμα στήριξης που το έλαβε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με τη διοίκηση που τραβάει μπροστά και φέτος.

Ο κόσμος και η συσπείρωσή του γύρω από μια ομάδα, είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για όσους κρατούν τα ηνία. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν απο εκεί! Αν δεν υπάρχει η διάθεση κινητοποίησης των φιλάθλων, δεν έχει νόημα η ενασχόληση με οποιαδήποτε ομάδα.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι πως μπαίνει σ’ αυτό το “μουντ” ο κόσμος! Η Αναγέννηση το χει καταφέρει τα τρία τελευταία χρόνια, ύστερα από μια περίοδο προβληματική στην οποία οδηγήθηκε στα έσχατα όρια της απαξίωσης.

Η φλόγα άναψε ξανά από την πρωταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την θριαμβευτική άνοδο. Δεν ήταν όμως μόνο τα αγωνιστικά επιτευγματα που δημιούργησαν αυτό το κλίμα, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αποκτούσε ο σύλλογος πάλι μια δυνατή διοίκηση με φιλοδοξίες.

Κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη με τη περσινή δραστηριότητα και οργάνωση, αλλά και κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού με τις κινήσεις ενίσχυσης ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Η Αναγέννηση στην τελική ευθεία του 2022 (πότε πέρασε κι αυτός ο χρόνος!) βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι. Όπως και γενικότερα ο αθλητισμός της περιοχής με την ιστορική παρουσία του ΑΣΚ στη basket league, με επιτυχίες τεράστιες όπως αυτή της Αντιγόνης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τουλάχιστον θα χουμε, λοιπόν, να παίρνουμε καμιά χαρά και να χουμε επιλογές ψυχαγωγίας, μέσα σε μια ατμόσφαιρα πολύ ζοφερή και σ’ εναν χειμώνα που κατά πως λένε οι… “προφήτες” θα είναι πολύ σκοτεινός και κρύος!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό που ο αθλητισμός αντιστέκεται μέσα σε τέτοιο περιβάλλον. Αγγίζει και τα όρια του θαύματος! Αλλά επειδή τα θαύματα τα κάνει μόνο ο… μεγαλοδύναμος (και μάλιστα έχει και καιρό να εξασκήσει το σπορ), εδώ πρόκειται για την υπερπροσφορά συγκεκριμένων ανθρώπων και μάλιστα συμπολιτών!

Στην Αναγέννηση αυτή η προσφορά συνεχίζεται και φέτος με την ίδια ένταση και βεβαίως είναι κάτι που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των φιλάθλων που αγαπούν την ομάδα. Μέσα στο πρόγραμμα θα είναι και οι εξαιρέσεις που μιζεριάζουν με ο,τιδήποτε κινείται.

Εδώ άλλοι έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι πέτυχε η Ντρισμπιώτη τους τελευταίους μήνες, θα παραδεχθούν ότι στην μεγάλη ποδοσφαρική ομάδα γίνονται πράγματα; Δεν πειράζει. Μένουμε στην προχθεσινή όμορφη βραδιά και πάμε παρακάτω…

———————-

«Αν δεν ελπίζεις στο ανέλπιστο, δεν θα το βρεις»

Ηράκλειτος – Φιλόσοφος