ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Σε μπελάδες – λένε τα ρεπορτάζ – μπαίνει η Ξάνθη λόγω προβλημάτων που έχει ο Μπιλ Πάπας που εμπλέκεται στο ιδιοκτησιακό της. Συμφωνα με τα δημοσιεύματα και όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Θωμαϊδη δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες για απάτες σε βάρος τριών διεθνών τραπεζών!

Μαζί, λοιπόν, μ’ αυτά δεσμεύονται και οι μετοχές που έχει στην ΠΑΕ Ξάνθης, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα θα αντιμετωπίσει θέματα με τον φάκελο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ποιος είναι ο Μπιλ Πάπας ενδεχομένως ν’ αναρωτηθούν πολλοί! Που να βρεις άκρη; Είναι, μάλλον, από εκείνο το γκρουπ των… επενδυτών που μόλις άκουσαν ότι η Ελλάδα μπήκε σε… αναπτυξιακό μουντ (μη γελάτε μιλάμε σοβαρά!) έσπευσαν να… βοηθήσουν!

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση με την Ξάνθη αλλά μπαίνει κι αυτή σε “αστερίσκο” για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Θα μάθουμε μέσα στο καλοκαίρι ποιες θα είναι οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν σ’ ο,τι αφορά τους πρωταγωνιστικούς στόχους.

Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα για πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί και ποιοι θα είναι οι δυνατοί του ομίλου. Η Νίκη Βόλου φαίνεται να έχει μια σταθερότητα στα διοικητικά της και πολλή ηρεμία, ο ΠΟΤ Ηρακλής ενδεχομένως να είναι κι αυτός πιο ισχυρός σε σχέση με την φετινή σεζόν, ενώ άγνωστο παραμένει πως θα παρουσιαστεί η Βέροια αν και εφόσον χάσει την άνοδο στο μπαράζ με τη Λαμία!

Βέβαια αν κερδίσει και βγει (χλομό το βλέπω!), θα βρεθεί στην κατηγορία ο Πανουργιάς. Αλλα κι αυτός αν πέσει η ομάδα του πιθανότατα θα είναι απογοητευμένος, πολύ κουρασμένος με τόσα χρόνια ενασχόλησης και χρηματοδότησης.

Η πιο βαριά φανέλα της κατηγορίας είναι δίχως αμφιβολία η Λάρισα, αλλά όπως διαπιστώνουμε αντιμετωπίζει κι αυτή πολλά προβλήματα με τον Κούγια να έχει βάλει “πωλητήριο” καθώς και πολλά χρέη υπάρχουν και άδεια για μεταγραφές δεν υφίσταται και όλη αυτή η αρνητική ατμόσφαιρα και κακή σχέση με τον κόσμο.

Άγνωστος “Χ”, λοιπόν, είναι μέχρι στιγμής η super league 2 της νέας αγωνιστικής σεζόν. Σ’ ο,τι αφορά τώρα την Αναγέννηση έχει όλο το χρόνο να “χτίσει” σωστά το προφίλ και τη λειτουργία της πατώντας σε όλα όσα έγιναν φέτος!

Το πως θα πορευτεί, ουδείς, επίσης, μπορεί να το γνωρίζει. Είναι μια καινούργια ΠΑΕ με όσα πλεονεκτήματα αυτό εμπεριέχει σε σχέση με τις άλλες στον τομέα των χρεών, έχει κάνει μια καταπληκτική πορεία από την οποία μπορεί να πάρει πολλά χρήσιμα, διαθέτει δυνατή και φιλόδοξη διοίκηση αλλά μιλάμε για ένα περιβάλλον άκρως προβληματικό που όσο καλά προετοιμασμένος κι αν είσαι δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Οπότε υπομονή και στήριξη στην ομαδούλα για να πάρουμε καμιά χαρά και του χρόνου σε δύσκολους καιρούς…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Αν παρατηρήσει κανείς την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες που συμμετέχουν στη super league 2, δεν θα βρεί ούτε μία που να μην έχει χρέη. Αλλες λιγότερα, άλλες περισσότερα συνθέτουν ένα σύνολο που το κύριο χαρακτηριστικό στα οικονομικά τους είναι τα… “φέσια”!

Μηδενικά έσοδα
Κι αυτό δεν έχει να κάνει κυρίως με τη διαχείριση όσων διοικούν. Εχει να κάνει με το προβληματικό πέρα ως πέρα περιβάλλον στο οποίο προσπαθούν να σταθούν. Με μηδενικά έσοδα είναι μόνιμα στην αναζήτηση πόρων…

Στην πρώτη εθνική
Βασίζονται στη χρηματοδότηση κάποιων που μπαίνουν μπροστά και μέχρι αυτοί να κουραστούν και πουθενά αλλού. Εκτός απο εκείνες τις ομάδες που έχουν κατορθώσει να βγουν στην πρώτη εθνική (μετρημένες στα δάχτυλα) και να παραμείνουν εκεί για καιρό…

————————–

«Η αλήθεια είναι ένα ψέμα που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη»

Θυμόσοφη ρήση