Ο καλύτερος σεφ στην Ευρώπη για το 2022 είναι Αργιθεάτης!

Ο Βασίλης Μπέκας μιλά στο Νέο Αγώνα για την πορεία του στη μαγειρική και την τοπική γαστρονομία

Τα πιάτα του έχουν γευτεί βασιλείς, αρχηγοί κρατών και μεγάλες προσωπικότητες του κόσμου. Καθημερινά φροντίζει το μενού της Προεδρίας της Δημοκρατίας και πρόσφατα…κέρασε τους Ευρωπαίους μπατζίνα και αναδείχθηκε ο καλύτερος σεφ στην Ευρώπη.

Ο λόγος για τον Βασίλη Μπέκα, τον αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας που είναι Αργιθεάτης στην καταγωγή και λάτρης της Καρδίτσας και της τοπικής γαστρονομίας.Μετά από μια επιτυχημένη πορεία πολλών ετών σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, βρέθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας και συνεχίζει να αποσπά διακρίσεις και βραβεία για τα πιάτα του.

Ο κ. Μπέκας μίλησε στο Νέο Αγώνα και στη Τζένη Σουλτανιά για την πορεία του στις κουζίνες, τις διακρίσεις του, την τοπική κουζίνα και τις δυνατότητες που έχει για να καταστήσει την Καρδίτσα κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό.

Ο κ. Μπέκας μας συστήνεται: “ Είμαι Θεσσαλός και από τους δυο γονείς μου. Ο πατέρας μου είναι από την Αργιθέα, συγκεκριμένα από τη Μεταμόρφωση Κατουσίου και η μητέρα μου από τον Αετό Τρικάλων. Είχα τη χαρά όλα τα καλοκαίρια μου και τις γιορτές να τα περνάω στην Καρδίτσα και έτσι έχω δεθεί πολύ με τον τόπο και τις παραδόσεις του” λέει και εξηγεί τη σχέση του με την μαγειρική.