Η κορυφαία Συναυλία των τελευταίων δεκαετιών και της Μουσικής Ιστορίας της Καρδίτσας των Χριστουγέννων πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα “Αφροδίτη” του ξενοδοχείου Κιέριον.

Τέσσερις κορυφαίοι σολίστ συμμετέχουν στην παρουσία του μεγαλειώδους Χριστουγεννιάτικου ορατορίου “Μεσσίας” του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ. Συγκεκριμένα η Ελληνοαγγλίδα Danai Eleni Pallikaropoulos (σοπράνο), η Ιταλίδα Aurora Faggioli (άλτο), ο Ιταλός Raffaele Feo (τενόρος) και ο Γάλλος Alexandre Baldo (μπάσος). Αφηγήτρια είναι η ηθοποιός Κωνσταντίνα Νταντάμη. Την εκδήλωση παρουσιάζει μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης πνευματικής ζωής της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας. Οι τέσσερις σολίστ είναι νικητές του διαγωνισμού Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ρώμης “Concorso di Musica Sacra” και θεωρούνται κορυφαίοι στο είδος της μουσικής Μπαρόκ αφού νίκησαν σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ερμηνευτών.

Για πρώτη φορά στην Καρδίτσα το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας παρουσιάζει τον «Μεσσία» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, το δημοφιλέστερο έργο του μεγάλου Γερμανού συνθέτη του μπαρόκ που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χριστουγεννιάτικου προγραμματισμού όλων των μεγάλων λυρικών θεάτρων της Ευρώπης Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και συνδέθηκε αναπόσπαστα με τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Τη συναρπαστική ανάγνωση του έργου εγγυάται ο Νίκος Ευθυμιάδης, γνώστης της Μουσικής Μπαρόκ.