«Ο Μορικόνε Δυτικά» στην... Καρδίτσα

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΚΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ENNIO MORRICONE

O Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, διοργανώνει μία έκθεση κόμικς αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του αγαπημένου ιταλού μουσικοσυνθέτη παντρεύοντας την κουλτούρα των κόμικς με τη μουσική για τον κινηματογράφο. Η παραπάνω έκθεση παρουσιάζεται στην Καρδίτσα που βρίσκεται «δυτικά» της Λάρισας της έδρας του συλλόγου.

Η έκθεση επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κινηματογραφική μουσική του maestro για ευρωπαϊκές ταινίες γουέστερν. Είκοσι Τεσσερις εγχώριοι επαγγελματίες δημιουργοί σχεδιάζουν μονοσέλιδες ιστορίες εμπνευσμένες από τα θρυλικά γουέστερν για τα οποία ο αγαπημένος Ιταλός μουσικοσυνθέτης ενορχήστρωσε την αξεπέραστη μουσική του. Μουσική για κορυφαίες ταινίες των ‘60s και των ‘70s, όπως «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» του Σέρτζιο Λεόνε ή «Οι γύπες πετούν χαμηλά» του Ντον Σίγκελ, αλλά και μουσική που παραμένει δημοφιλής και αναγνωρίσιμη μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με τις ταινίες για τις οποίες γράφτηκε.

Με όχημα τα σάουντρακ και με πλοηγό την Ένατη Τέχνη ο επισκέπτης θα ταξιδέψει νοητά στην Άγρια Δύση του 19ου αιώνα αναπολώντας κλασικές, αλλά και λιγότερο γνωστές, ταινίες. Μια ευκαιρία για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι…

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Charlot στην πλατεία Πλαστήρα και θα εγκαινιαστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Επιμέλεια: Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antono), Μαρία Κατσιφού Συμμετέχουν οι: John Antono, Ιάκωβος Βάης, Σπύρος Δερβενιώτης, Χρήστος Ζωίδης, Δημήτρης Καμένος, Θανάσης Καραμπάλιος, Δημήτρης Κάσδαγλης, Σταύρος Κιουτσιούκης, Ραφαέλλα Κόνη, Περικλής Κουλιφέτης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss), Παναγιώτης Μητσομπόνος, Κωνσταντίνος Μοσχονάς, Γαβριήλ Παγώνης, Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Πετρόπουλος, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Νίκος Σταυριανός, Crispy Shift, Νικόλας Στεφαδούρος, Lussaki, Παναγιώτης Τσαούσης, Θανάσης Ψαρρός.