Οδοιπορικό στην Καρδίτσα: Κρασί, μανιτάρια, λουτρά, μονοπάτια και η λίμνη Πλαστήρα

Τις ομορφιές του Νομού Καρδίτσας μέσα από ένα ολοκληρωμένο οδοιπορικό στην περιοχή μας παρουσιάζει ο Βασίλης Νάτσιος μέσα από το cosmopoliti.com της Χριστίνας Πολίτη και της Cosmoπαρέα της.

«Στο πρόσφατο οδοιπορικό που έκανα, συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους και είδα μέρη που έκαναν την Καρδίτσα αγαπημένο μου προορισμό, όχι μόνο για το Πάσχα, αλλά για όλο το χρόνο» σημειώνει ο συντάκτης, υπογραμμίζοντας ότι η Καρδίτσα ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, αποτελεί ένα προορισμό που μπερδεύονται αρμονικά η Ιστορία, με την Παράδοση, τα αρχιτεκτονικά και θρησκευτικά μνημεία, τα γραφικά χωριά, τα τοπικά κρασιά και προϊόντα, τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλίας και προπάντων οι συναντήσεις με καλούς και γενναιόδωρους ανθρώπους.

Ειδική αναφορά μάλιστα κάνει και στο «Νέο Αγώνα» τα γραφεία του οποίου είχε επισκεφθεί (εδώ) στο πλαίσιο των Fam Trips (Ταξίδια Εξοικείωσης- φιλοξενίας) από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό την προβολή – ανάδειξη της περιοχής και την προσέλκυση τουριστών.
«Τα καταστήματα της πόλης με τους ευγενικούς ιδιοκτήτες, είναι πόλος έλξης για τους ντόπιους και τους τουρίστες. Αξίζει να επισκεφτείτε και τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας “Νέος Αγών” που κυκλοφορεί 87 χρόνια, είναι η αρχαιότερη καθημερινή πρωινή εφημερίδα της Καρδίτσας και η δεύτερη μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα της Ελλάδας!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το αφιέρωμα για την περιοχή μας εδώ.