Οι επιτυχίες του Φωκιανού στους διασυλλογικούς αγώνες στίβου

Μετά από αρκετά έτη πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας στις 16 Απριλίου 2022, διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου στο οποίο συμμετείχαν σωματεία στίβου από όλη τη Θεσσαλία. Τους αγώνες που στέφτηκαν κατά γενική ομολογία με επιτυχία, παρακολούθησαν πλήθος θεατών γονείς και αθλητές που γέμισαν την κερκίδα του δημοτικού σταδίου. Αρνητικό γεγονός χαρακτηρίζεται σίγουρα, η παντελής απουσία αρχών της πόλης μας σε μια σπουδαία αθλητική συνάντηση.

Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες μας κατάφεραν να διακριθούν και να πετύχουν σημαντικές επιδόσεις στους αγώνες .

Κ16 Κοπέλες Άλμα σε ύψος
Το αγώνισμα που αναπτύσσει και διακρίνεται ο σύλλογος μας είχε για άλλη μια φορά την τιμητική του αφού οι αθλητές μας κατάφεραν να πάρουν τις πρώτες θέσεις στα αγόρια και στα κορίτσια.
Πρώτη με πάρα πολύ σημαντική επίδοση για την ηλικία της η Κατσιγιαννοπούλου Βασιλική, που στον πρώτο της επίσημο αγώνα κατάφερε να ξεπεράσει το 1.62μ, είναι σίγουρο ότι στο μέλλον η αθλήτρια μας, θα απασχολήσει με το ταλέντο της τους φίλους του στίβου. Στην 4η θέση και με διαφορά προσπαθειών στο 1.40μ βρέθηκε η Ελένη Γαλαγάλα περυσινή πρωταθλήτρια του ομίλου στην ηλικία της, που λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να βρει τον καλό της εαυτό, η Ελένη αγωνίστηκε και στα 150μ τερματίζοντας με επίδοση 22’45”. Στην 5η θέση βρέθηκε η πολυτάλαντη Μερώπη Φιλίππου με 1.40μ που αν και δεν είναι το βασικό της αγώνισμα κατάφερε στον πρώτο της αγώνα να διακριθεί. Στην 6η θέση ήταν η Φρεδερείκη Διαμαντή με 1.37μ που διακρίθηκε για το πείσμα και την αγωνιστικότητα της κερδίζοντας τα χειροκροτήματα των φιλάθλων για την προσπάθεια της. Στην 9η θέση βρέθηκε η Αναστασοπούλου Μαρία μια αθλήτρια που ακόμη δεν έχει δείξει τις δυνατότητες της στο άλμα σε ύψος και η οποία είχε πολύ καλή εμφάνιση στα 150μ με χρόνο 22’.27’’. Στην 10η θέση βρέθηκε η Λούκα Αλεξάνδρα που αγωνίστηκε με τραυματισμό.

Άλμα Επί Κοντώ
Μετά από 20 περίπου χρόνια αγωνίστηκαν στο άλμα επί κοντώ, αθλήτριες στην Κεντρική Ελλάδα. Παρά το ότι οι υποδομές μας δεν είναι κατάλληλες και ο εξοπλισμός είναι ανεπαρκής στην πόλη μας η αθλήτρια Κατσιγιαννοπούλου Ιωάννα ξεπέρασε τα 2.30μ και περιμένουμε βάση της επίδοσης της να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Στο σωματείο μας προπονούνται αυτή τη στιγμή μια ομάδα κοριτσιών στο άλμα επι κοντώ με βασικές την Κατσιγιαννοπούλου Ιωάννα , Κατσιγιανοπούλου Βασιλική και Κατσάρα Εύα οι οποίες στο μέλλον είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσουν σημαντικές επιδόσεις. Η άλλη αθλήτρια μας Κατσάρα Εύα δεν κατάφερε στον πρώτο της αγώνα λόγω απειρίας να περάσει τα 2.00μ παρά τις δυνατότητες της για μεγαλύτερα άλματα.

Έλενα Τσοπάνη – Στελλα Ψαχούλα
Η αθλήτρια μας Έλενα Τσοπάνη ξεχώρισε με την παρουσία της και κατάφερε να προκριθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της στο άλμα τετραπλούν, με επίδοση 12.92μ κατακτώντας την τέταρτη θέση σε σύνολο 17 αθλητριών από όλη τη Θεσσαλία, επίσης ήταν αυτή που βοήθησε την ομάδα μας των 4Χ80μ να κατακτήσει την 6η θέση. Πρόκειται για μια από της καλύτερες αθλήτριες του σωματείου μας που μαζί με την Στέλλα Ψαχούλα, η οποία δεν κατάφερε να κάνει άλμα στις δυνατότητες της στο μήκος (ήταν 5η με 4.31μ) θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον στην κατηγορία τους.

3000μ Βάδην
Ο Φωκιανός δεν θα μπορούσε να λείπει από το βάδην, το άθλημα που αναπτύσσει κατά κύριο λόγο. H νεαρή μας αθλήτρια Γεωργία Ανυφαντάκου που ακολουθεί τον δρόμο των μεγάλων βαδιστών του σωματείου μας ήταν πρώτη στα 3000μ βάδην με χρόνο 18’.40’’.04 η Ανυφαντάκου είχε συμμετοχή και στο μήκος όπου κατετάγη 6η με επίδοση 4.31μ. Στην δεύτερη θέση του Βάδην ήταν η Κάτσαρη Μαρία με χρόνο 21’.03’’.

Συμμετοχή είχαν ακόμη με το σωματείο μας η Σκαμπά Κωνσταντίνα Κάλφα Μαγδαληνή και Χρύσα Βαινά στο άλμα σε μήκος, η Αλεξίου Μυρτώ στο δίσκο και στη σφαίρα και η Κωστοπούλου Φωτεινή στη σφαίρα.
Στις σκυταλοδρομίες συμμετείχαν στα 4Χ80μ Τσοπάνη Έλενα, Στέλλα Ψαχούλα, Κατσιγιαννοπούλου Ιωάννα και Κατσάρα Εύα, ενώ στα 3Χ1200μ συμμετείχαν Βαιπούλου Ευα, Ζήση Χρυσάνθη και Δεληγιάννη Φωτεινή.

Κ16 Αγόρια
Άλμα σε ύψος
Στα αγόρια πρώτος στο άλμα σε ύψος με επίδοση 1.48μ ήταν ο Ντάντος Βασίλης στον πρώτο του αγώνα ήταν αρκετά ψύχραιμος και έδειξε ότι έχει πολύ μεγαλύτερα άλματα ο αθλητής μας ήταν και 4ος στο μήκος με επίδοση 4,95μ. Δεύτερος ήταν ο μικρότερος της «παρέας» Σεραφείμ Γεωργίου που μαζί με το Ντάντο θα πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία τους.

Ακοντισμός
Πρώτος στον ακοντισμό από το σωματείο μας ήταν ο αθλητής Κυρίτσης Χρήστος που κέρδισε με βολή 26,70μ στον πρώτο του αγώνα, αγωνίστηκε και στη σφαίρα όπου κατετάγη 5ος με επίδοση 9.08μ.

Προτεραιότητα στην ανάπτυξη
των παιδιών
Προτεραιότητα του Φωκιανού είναι η σωστή αθλητική ανάπτυξη των παιδιών, η ευγενής άμιλλα και το “ευ αγωνίζεσθαι” . Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί βάση για τους αθλητές μας και εκεί πορεύεται όλο το οικοδόμημα του στίβου.

Να σημειωθεί ότι στις 29 και 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στην Καρδίτσα οι διασυλλογικοί αγώνες Ανδρών – Γυναικών και ελπίζουμε αυτή τη φορά οι φορείς της πόλης μας να είναι παρόντες και να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης, σε ένα τόσο σημαντικό για το στίβο και την περιοχή μας γεγονός.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ “Ο ΦΩΚΙΑΝΟΣ” ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ