Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών της Καρδίτσας στην αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας αλλά στην ορθή ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων.
Το έργο υλοποιήθηκε από την ΕΕΚΕ: Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το SAFE (Safe Food Advocacy Europe) με χρηματοδότηση από το ESF+.
Ο βασικότερος στόχος του έργου ήταν η δημιουργία ενός προγράμματος κατάρτισης για παιδιά και έφηβους το οποίο βασίστηκε στις διατροφικές αρχές, τη φυσική δραστηριότητα, τις διατροφικές διαταραχές, τις διακρίσεις και τον εκφοβισμό (bullying) και αναφερόταν σε πιθανούς κινδύνους για την υγεία εξαιτίας της κακής διατροφής.
Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών