Τους “Ορνιθες” του Αριστοφάνη σε ελεύθερη απόδοση παρουσίασαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου της “Παραμυθοχώρας” ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια άκρως παραγωγική χρονιά.

Η δροσερή αυλή της Παραμυθοχώρας, το απόγευμα της Τρίτης, έγινε ο τόπος όπου ο Πισθαίτερος και ο Ευελπίδης συνάντησαν τον τσαλαπετεινό, την αηδόνα, τη κουκουβάγια, τον παπαγάλο και τα άλλα πουλιά και αποφάσισαν μαζί τους να χτίσουν την Ουρανούπολη (Νεφελοκοκ- κυγία) όπου θα ζουν ειρηνικά.

Τα παιδιά με τα υπέροχα… πουπουλένια κοστούμια τους απέδωσαν εξαιρετικά το κείμενο του Αριστοφάνη το οποίο αριστοτεχνικά διασκεύασαν και… έφεραν στα μέτρα τους οι δασκάλες τους Ολυμπία Κόγια και Βαγιάννα Θεοδώρου.

Οι δυο κυρίες πήραν ουσιαστικά τα παιδιά από το… χέρι, τους μύησαν στον κόσμο της Αριστοφανικής κωμωδίας και τους βοήθησαν αβίαστα να κατανοήσουν έννοιες όπως ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία…

Η προχθεσινή παράσταση ήταν το επιστέγασμα του project “Γνωρίζοντας τις τέχνες” που υλο ποιήθηκε στην τάξη στη διάρκεια της χρονιάς, μέσα από το οποίο οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με το θέατρο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική κλπ.

Μάλιστα την Τρίτη στην αυλή του σχολείου υπήρχε και μια μικρή έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών εμπνευσμένα από τους “Ορνιθες”. Γονείς, συγγενείς και φίλοι που κατέκλυσαν τον χώρο χειροκρότησαν θερμά τους μικρούς… ηθοποιούς και συγκινήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τα παιδιά την παράσταση, από τις αρχικές πρόβες μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Και κυρίως χειροκρότησαν τις δασκάλες τους οι οποίες είναι το παράδειγμα και η έμπνευση όλων…

Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές: Αλέξανδρος Νταβιγλάκης, Αριάδνη Τσίτρα, Αουρόρα Βιόλα, Βασίλης Διαμαντής, Γιάννης Φαλιάγκας, Θάνος Παπαγιάννης, Ισαβέλλα Κοντιβού, Ναυσικά Γενναδίου, Νικόλας Γαλαγάλας, Νίκος Κανιούρας, Νίκος Καφαντάρης, Ορέστης Πέτρου, Σωκράτης-Ανδρέας Γεωργίου, Φώτης Αργυρόπουλος, Χριστόφορος Ζήσης, Χρυσόστομος Καφαντάρης.

Αφηγήτρια ήταν η δασκάλα του σχολείου Ιωάννα Κριεμπάρδη ενώ τη μουσική επιμελήθηκε η δασκάλα της μουσικής Ελευθερία Χάρμπα.

Τ.Σ.