Οι ράμπες για τα ΑμεΑ το επόμενο στοίχημα

Οι ράμπες για την εύκολη πρόσβαση των ΑμεΑ στα πεζοδρόμια αποτελεί ένα από τα επόμενα στοιχήματα βιώσιμης κινητικότητας για το Δήμο ανέφερε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος στη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Κων/νου Ξυλομένου.

Εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει γνωστή η Καρδίτσα στην Ελλάδα ως η πόλη που είναι φιλική στην αναπηρία. Υπενθύμισε ότι όταν είχε εκλεγεί Δήμαρχος το 2019, ύστερα από πρόσκληση – πρόκληση του Προέδρου των ΑμεΑ, είχε καθίσει σε αναπηρικό αμαξίδιο (φωτο) για να δει τί προβλήματα αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στο κέντρο της πόλης. «Δεν μπορούσα εγώ που είχα τη δυνατότητα να βάλω και δύναμη στα πόδια μου, να ανέβω σε καμία ράμπα ΑμεΑ.

Οι περισσότερες είναι μπροστά στους υπονόμους» είπε κι πρόσθεσε ότι οι ράμπες των ΑμέΑ είναι το επόμενο στοίχημα για τη δημοτική αρχή. «Με την εργολαβία των πεζοδρομίων θα γίνονται και ράμπες ΑμεΑ ευρωπαϊκών προδιαγραφών για να έχουν πρόσβαση στο κέντρο» σημείωσε.
Κ.Π.