Ο ΑΣ Καρδίτσας γίνεται ο τρίτος σύλλογος στην ιστορία του Καρδιτσιώτικου αθλητισμού που θα ιδρύσει Ανώνυμη Εταιρία και θα γίνει ΚΑΕ μετά την άνοδο στη basket league.

Προηγήθηκε η Αναγέννηση που έκανε την διαδικασία τέσσερις φορές. Μία το 1993, μία το 2008, μία το 2013 και μία το περσινό καλοκαίρι.

Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία όμως ίδρυσε και μία ακόμη ομάδα της περιοχής μας, ο ΑΟΚ! Ναι, για όσους δεν το γνωρίζουν ή το ξέχασαν και ο ΑΟΚ είχε δημιουργήσει ΠΑΕ το μακρινό 1998 όταν είχε κατορθώσει επί διοίκησης Σάκη Τσέλιου να υποσκελίσει τη Λαμία και ν’ ανέβει στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, που τότε ήταν επαγγελματική!

Κατόρθωσε δηλαδή ένας συμπολίτης, με ελάχιστη βοήθεια, να φέρει τον ΑΟΚ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να τον διατηρήσει εκεί για δύο συνεχόμενες σεζόν. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν εκτιμήθηκε για να πλαισιωθεί και να στηριχθεί αναλόγως αλλά χόρτασε… “μυαλό” μ’ αποτέλεσμα η ομάδα να υποβιβαστεί.

Σήμερα, να θυμίσουμε, ότι ο ΑΟΚ έχει ήδη αποσυρθεί και από το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Στη ΦΩΤΟ ο ΑΟΚ λίγο πριν το ιστορικό παιχνίδι με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος στο Δημοτικό Στάδιο στις 21 Αυγούστου του 1999.