Οι ζημιές σε πομόνες και παρόχθια απειλούν το εισόδημα αγροτών στον κάμπο της Καρδίτσας - κινητοποίηση της ΕΟΑΣΚ

Tην άμεση αντικατάσταση όλων των κλεμμένων μετασχηματιστών και την αποκατάσταση των φθορών που έχουν προκληθεί σε πομόνες και παρόχθια από επιτήδειους, ζήτησαν για ακόμη μια φορά εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων του Νομού, σε κινητοποίηση που διοργάνωσε σήμερα το πρωί η ΕΟΑΣΚ έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ.

Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση μέσα σε διάστημα περίπου ενός μηνός, καθώς τα περιστατικά των ζημιών από τους κλεπταποδόχους συνεχίζονται στον κάμπο της Καρδίτσας, ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν αποκατασταθεί οι παλιότερες φθορές.

Στο πλευρό των αγροτών στάθηκαν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ όπου μετέφεραν την έκδηλη αγανάκτηση και αγωνία που επικρατεί στις τάξεις του αγροτικού κόσμου, οι οποίοι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να αρδεύσουν τις καλλιέργειες τους, με ορατό τον κίνδυνο απώλειας εισοδήματος. «Δεν φταίνε οι αγρότες γι’ αυτό και εμείς ζητάμε από τώρα αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αν προκύψουν ζημιές εξαιτίας αυτού του προβλήματος» είπε ο Προεδρος της ΕΟΑΣΚ κ.  Κώστας Τζέλλας.

Επισήμανε την ανάγκη της άμεσης αντικατάστασης των κατεστραμμένων μετασχηματιστών και της αποκατάστασης των φθορών. Υπογράμμισε ότι οι αγρότες διεκδικούν την ενίσχυση  του ΔΕΔΔΗΕ με προσωπικό ώστε να αποκαθίστανται άμεσα οι βλάβες όταν προκύπτουν.


Άρδευση

Ο κ. Τζέλλας στάθηκε και στη διαχείριση του νερού για την άρδευση, καταλογίζοντας ευθύνες σε εκείνους που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν τα απαιτούμενα έργα ώστε ο αγροτικός κόσμος να έχει επαρκές νερό και μάλιστα φθηνό για να ποτίσει τις καλλιέργειες. «Προειδοποιούμε κυβέρνηση, περιφέρεια, Δήμους και ΤΟΕΒ, ότι αν ο κόσμος δεν έχει νερό να ποτίσει τις καλλιέργειες, θα θέσουμε ζήτημα αναπλήρωσης του εισοδήματος» σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι αύριο το πρωί θα λάβει χώρα νέα κινητοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα για ζητήματα που αφορούν τις πληρωμές.