Για «κραυγαλέα» αποτυχία της ΕΛΑΣ έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία φιλάθλου της ΑΕΚ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Οικονόμου μίλησε για «δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ» καθώς από τη μία πλευρά δεν αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή της για την αποτροπή των χούλιγκαν, οι οποίοι διέσχισαν τη χώρα, και από την άλλη υπήρξε άμεση κινητοποίηση και συλλήψεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» και για «κραυγαλέα, τραγική αποτυχία», προσθέτοντας ότι η ΕΔΕ έχει ως στόχο την απόδοση ευθυνών.

«Υπήρξε μια τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ, πέρασαν το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, πέρασαν Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, πέρασαν Αθηνών-Κορίνθου και βρέθηκαν εκεί που έγιναν τα επεισόδια χωρίς να τους σταματήσει κανείς», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου: Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ

Απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτησή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης υπογράμμισε: «Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν». «Αναλαμβάνω την ευθύνη να δουλέψουμε σκληρά και να αλλάξουμε την Ελληνική Αστυνομία», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr