Εμπλέκονται σε 133 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων

Στα… χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οκτώ ρομά από την περιοχή των Σοφάδων, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την κλοπή μετασχηματιστών.

Η δράση της σπείρας έλαβε τέλος χθες το πρωί, καθώς τέσσερις από τους οκτώ ρομά συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, να κλέβουν μετασχηματιστή στην περιοχή της Πασχαλίτσας.

Από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το… κουβάρι της υπόθεσης και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και οι άλλοι τέσσερις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οκτώ ρομά δρούσαν από τον Ιανουάριο του 2018 στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων και όπως προέκυψε εμπλέκονται σε 133 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών, προξενώντας στη ΔΕΗ ζημιές που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας με ανακοίνωση που εξέδωσε και την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Σωκράτης Μαυρογιώργος και ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Μακρής, «συγχαίρει τα νυχτερινά πληρώματα της Ο.Π.Κ.Ε. και του  Α. Τ. Σοφάδων που κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους  την 13η  Νοεμβρίου και πέραν του ωραρίου τους, εργάστηκαν μεθοδικά επιφέροντας καίριο χτύπημα σε συμμορία που δρούσε ως εγκληματική οργάνωση και εμπλέκεται σε σωρεία υποθέσεων κλοπών χαλκού, προερχόμενου κυρίως από μετασχηματιστές του δικτύου της Δ.Ε.Η. από τις αγροτικές περιοχές του Νομού μας.

Η σωστή διαχείριση των πληροφοριών ανάμεσα στις δυο υπηρεσίες, ο επαγγελματισμός, το φιλότιμο των υπηρετούντων σε ένα σώμα που πληγώνεται βλέποντας την κοινωνία μας καθημερινά να στενάζει κάτω από την ασυδοσία ανθρώπων που ρημάζουν και καταστρέφουν ότι βρουν στο πέρασμα τους, αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα και την αρχή του τέλους για την συμμορία που λεηλατούσε τις αγροτικές περιοχές της Καρδίτσας.

Η παραδειγματική συνεργασία των ανδρών, του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, ακόμη μια φορά απέδωσε καρπούς στην κοινή προσπάθεια ολόκληρης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ευχόμαστε να συνεχιστεί η καλή μεθοδική δουλεία απ όλους και πάντα επιτυχίες!».