ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Γίνεται να κρατήσεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο; Αμα είσαι στην ελληνική super league 1 φυσικά και γίνεται… Μπορείς να κλείσεις τις πόρτες, να διοργανώσεις ένα πριβέ πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο οι δυνατοί παίκτες και τα παραρτήματά τους! Και από εκεί και κάτω ποιος… ζει ποιος πεθαίνει!

Αλλωστε στην εποχή μας αυτό είναι και το… σύνθημα. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί την εξαίρεση από τα όσα συμβαίνουν στους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής. Ωστόσο εδώ πλέον έχουν σταματήσει να κρατάνε έστω τα προσχήματα! Εχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Αναφερόμαστε, όπως θα έγινε αντιληπτό, στην απόφαση – πρόκληση που πήραν χθες τα μέλη του συναιτερισμού της super league να διατηρήσουν την ίδια προκήρυξη πρωταθλήματος και στη νέα σεζόν.

Να παραμείνει δηλαδή αυτή η αθλιότητα να υποβιβάζεται μόλις μία ομάδα απευθείας και η προτελευταία να δίνει μπαράζ. Αδιαφορώντας πλήρως για τις αντιδράσεις, για τις δικαιολογημένες φωνές όχι μόνο των ομάδων της δεύτερης εθνικής, αλλά και του φίλαθλου κόσμου, ομόφωνα κατέληξαν στο να διατηρήσουν αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που τους βολεύει φυσικά πάρα πολύ.

Δεν θέλουν να βάλουν περισσότερους στην πίτα που μοιράζονται με τα τηλεοπτικά και τις χορηγίες και δεν δίνουν σε κανέναν λογαριασμό!
Μάλιστα ενώ “σφάζονται” για τον έλεγχο της διαιτησίας στην ΕΠΟ, στο συγκεκριμένο ζήτημα αποφάσισαν με μεγάλη σύμπνοια και ομόφωνα!!!

ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Με τη συγκεκριμένη απόφαση οδηγείται σε μαρασμό και σε απόλυτη απαξίωση το πρωτάθλημα της δευτερης εθνικής κατηγορίας, αλλά και γενικότερα το ποδόσφαιρο.

Η super league 2 που θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους πάλι θ’ ανεβάζει μία ομάδα στη μεγάλη κατηγορία κι αυτή μάλιστα από τη διαδικασία του μπαράζ!
Μιλάμε για ένα αίσχος που δεν έχει προηγούμενο ούτε στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου για ένα σύστημα που οδηγεί οπως είναι λογικό στην απογοήτευση όλους όσοι θα ήθελαν να έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους οι ομάδες τους!

Το πρόσφατο παράδειγμα με την διοίκηση της Βέροιας είναι χαρακτηριστικό. Για ποιο λόγο μια διοίκηση να επενδύσει χρήματα σ’ ένα τέτοιο προβληματικό περιβάλλον; Πως να σχεδιάσει μια ομάδα μια πρωταγωνιστική πορεία την στιγμή που καλείται να παίξει την άνοδο στην “κλειστή λίγκα” στη… λοτταρία του μπαράζ;

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Αναμένουμε βέβαια τις αντιδράσεις της super league 2, αλλά κι αυτές εξαντλούνται σε κάποιες δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ο Λεουτσάκος, στην αναστολή της έναρξης και σε κινήσεις από τις οποίες ουσιαστικά δεν ενοχλείται κανείς!

Κάποιες ομάδες μάλιστα της δεύτερης εθνικής φαίνεται να αδιαφορούν εντελώς, αφού με τις διοικήσεις – φαντάσματα που διαθέτουν άλλες ανάγκες τους εξυπηρετούν!
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πως θα εισπραχθεί από την ποδοσφαιρική κοινότητα αυτή η απόφαση και τι περιθώρια υπάρχουν (αν υπάρχουν) ν’ ανατραπεί.

Η Αναγέννηση είναι φυσικά μία από τις ομάδες που επηρεάζεται και γι’ αυτό εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση άμεσα.