Όλα τα είχε η super league 2, η Interpol της έλειπε!!!

 Όλα τα είχαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στην δεύτερη εθνική κατηγορία, ένα νέο σκάνδαλο χειραγωγημένων έλειπε για να… ομορφύνει ακόμη περισσότερο η ατμόσφαιρα!

Εδώ και αρκετές ημέρες τα δημοσιεύματα που αφορούν την έρευνα της Ιντερπολ σε συνεργασία με εγχώριες διωκτικαές αρχές για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού δίνουν και παίρνουν.

Χθες από την ιστοσελίδα του Κυριάκου Θωμαϊδη “Dikiblog” γίνεται αναφορά για την εμπλοκή πέντε ομάδων της super league 1 και 10 της super league 2 που κινδυνεύουν (σύμφωνα με το δημοσίευμα) με υποβιβασμό.

Την ίδια στιγμή έχουμε τοποθετήσεις και από εκπροσώπους ποδοσφαιρικών φορέων (βλέπε Μπαλτάκο), και της πολιτείας, ενώ για άλλη μια φορά κατά πως φαίνεται αυτή που θα “πληρώσει” τη “νύφη” είναι η δεύτερη εθνική, καθώς η ούτως η άλλως πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση των ομάδων, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με την αποφαση της ΕΡΤ να αναστείλει τη χρηματδότηση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι ομάδες και οι διοικήσεις τους αντιμετωπίζονται ως παρίες, παρά το ότι υπάρχει περίπτωση να μην έχουν σχέση με όλα όσα ακούγονται. Μαζί δηλαδή με τους επιτήδιους (που δεν αποκλείεται να τη βγάλουν καθαρή όπως συνέβη στο koriopolis) βρίσκονται σε καθεστώς απαξίωσης και εκείνοι που δεν έχουν καμία εμπλοκή!

Το ακόμη πιο εξωφρενικό της όλης υπόθεσης είναι ότι μιλάνε για “καθαρότητα” του ποδοσφαίρου και το παίζουν τιμητές και εκείνοι που το έχουν φθάσει σ’ αυτά τα απαξιωτικά επίπεδα και πρωταγωνίστησαν σε παλαιότερες ανάλογες υποθέσεις!

Ο,τι και να συμβεί στην υπόθεση που βρίσκεται – όπως λένε – στη διαδικασία της έρευνας, το σίγουρο είναι ότι επηρεάζεται αρνητικά για άλλη μία φορά η κατηγορία και οι ομάδες που μετέχουν μεταξύ αυτών φυσικά και η Αναγέννηση…