Ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα στην Καρδιτσομαγούλα η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου αντικατάστασης όλων των παλαιών δημοτικών φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο Καρδίτσας,  με στόχο της αναβάθμιση της ποιότητας του φωτισμού.

Πρόκειται για το έργο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) που έχει 12 ετή διάρκεια,  η σύμβαση του οποίου υπεγράφη τον Σεπτέμβριο από τον ανάδοχο.  Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.  Παναγιώτης Σβερώνης,  έχουν τοποθετηθεί περί τα 100  νέα φωτιστικά έως τώρα και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, πιθανώς ενός της επόμενης εβδομάδας.

Σειρά θα πάρουν στη συνέχεια πεδινές κοινότητες του Δήμου,  όπως Μακρυχώρι,  Σταυρός,  Πρόδρομος κλπ,  με τον κ.  Σβερώνη να σημειώνει πως το αποτέλεσμα θα εκπλήξει ευχάριστα τους δημότες αφού αλλάζει τελείως η εικόνα του δημοτικού φωτισμού.

Να σημειώσουμε ότι το έργο αφορά την αναβάθμιση περίπου 14.000  φωτιστικών σημείων στο Δήμο με φωτιστικά νέας τεχνολογίας (LED) και τη λειτουργία έξυπνου “ Συστήματος Τηλεελέγχου –  Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας”.

Κ. Π.