Όχι πως ελπίζαμε πως κάτι διαφορετικό θα ζούσαμε φέτος το καλοκαίρι, αλλά είναι πραγματικά θλιβερό και άκρως κουραστικό σ’ αυτή τη χώρα να μην αλλάζει τίποτα απολύτως…

Το πρωτάθλημα της super league 2, δηλαδή, η δεύτερη επαγγελματική ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας βρίσκεται και πάλι σε μια κατάσταση απελπιστική.

Σ’ ενα ομιχλώδες και προβληματικό πέρα για πέρα περιβάλλον όπου κανείς δεν γνωρίζει (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) πότε θα ξεκινήσει η δράση και κάτω από ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες θα πορευτούν οι ομάδες.

Καλά καλά δεν γνωρίζουμε ούτε τον αριθμό αυτών αφού εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις από συλλόγους της χαμηλότερης κατηγορίας και δεν αποκλείεται (ποιος μπορεί άλλωστε να αποκλείσει ο,τιδήποτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο) να δούμε κάποιες εξ αυτών να “καρφώνονται” στη super league 2!!! Τα ίδια προβλήματα που απασχολούν κάθε χρόνο τις ΠΑΕ είναι και φέτος μπροστά μας.

Ούτε συμφωνία υπάρχει για την τηλεοπτική στέγη της νέας σεζόν, ούτε έχουν διευθετηθεί οι εκκρεμότητες από το προηγούμεννο πρωτάθλημα.
Τα χρήματα από το στοίχημα που είχαν υποσχθεί οι υπεύθυνοι της πολιτείας ότι θα δοθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου, δεν έχουν δοθεί ακόμη ενώ σε λίγες ημέρες θα μπούμε στον Αύγουστο.

Το μόνο θετικό που προέκυψε το τελευταίο διάστημα είναι η απόφαση της ΕΠΟ να μην κάνει δεκτή την απαράδεκτη προκήρυξη της super league 1 για να μη βγαίνει κανένας απευθείας αλλά κι αυτό το βήμα προόδου περισσότερο ήλθε από την κόντρα που υπάρχει στην ομοσπονδία με τους ισχυρούς της πρώτης κατηγορίας, παρά από τη θέληση να βελτιωθεί η κατάσταση…

ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ…
Σε κάθε περίπτωση βαδίζουμε πάλι στο άγνωστο με βάρκα… την ελπίδα! Κι αυτή η βάρκα μπάζει νερά από παντού καθώς πέραν όλων των προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχουμε μια γενικότερη τραγική κατάσταση στα οικονομικά που διαμορφώνει συγκεκριμένες άσχημες συνθήκες.
Μιλάμε άλλωστε για μια κατηγορία που την έχουν αφήσει στο έλεος του θεού χωρίς έσοδα και χωρίς να τηρούν τις δεσμεύσεις της ούτε η SL1 για χρηματοδότηση, ούτε τα όργανα της πολιτείας.
Και μετά βγαίνουν από πάνω να κάνουν λόγο και για… αναξιόπιστο πρωτάθλημα!

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Μέσα σε όλα αυτά θα προσπαθήσει η Αναγέννηση να διατηρήσει καλό βηματισμό για τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της στην εν λόγω διοργάνωση. Οι “κιτρινόμαυροι” ξεκινούν την προετοιμασία τους την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Αυγούστου και μέχρι τότε περιμένουμε όλοι τις ανακοινώσεις που αφορούν στις κινήσεις διάρθρωσης του ρόστερ που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται.

Η ομάδα όπως έχουμε γράψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ δραστηριοποιείται με διαφορετική μέθοδο σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι, τόσο στους τομείς της μεταγραφικής ενίσχυσης όσο στα ζητήματα λειτουργίας της.

Σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα δούμε στη νέα σεζόν…

Θ.Κ.