«Ως εδώ» - Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Καρδίτσας με αφορμή το περιστατικό στου Ρέντη

«Ως εδώ» είπαν σήμερα οι αστυνομικοί της Καρδίτσας που συμμετείχαν στη συμβολική διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι η κατάσταση στον Ελληνικό αθλητισμό είναι οριακή και δεν θα ανεχθούν άλλα θύματα στο όνομα ιδιωτικών συμφερόντων.

Η κινητοποίηση έγινε παρουσία δεκάδων αστυνομικών και του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μιλτιάδη Αλεξάκη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης που προγραμμάτισε η ΠΟΑΣΥ μετά από το τελευταίο περιστατικό οπαδικής βίας με θύμα έναν 31χρονο αστυνομικό στην περιοχή του Ρέντη, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ.

«Οι κυβερνήσεις έχουν δείξει ατολμία να σπάσουν το απόστημα στον ελληνικό αθλητισμό που μετράει θύματα απ’ όλες τις πλευρές» υπογράμμισε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας κ. Γιάννης Μακρής.

Επισήμανε πως διαχρονικά το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών τονίζει ότι δεν πρέπει η αστυνομία και βρίσκεται μέσα στα γήπεδα και ζητά να μην προστατεύει η αστυνομία ιδιωτικά συμφέροντα και ιδιωτικές εταιρείες. «Είναι υποχρέωση των εταιρειών να διαφυλάξουν την ασφάλεια και το προϊόν τους» ανέφερε. «Ας σκεφτούμε πόση σπατάλη αστυνομικής δύναμης γίνεται στα γήπεδα και μένουν απροστάτευτες περιοχές» είπε, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα. «Πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν δεν πάρουν αυστηρά μέτρα θα συνεχίσουμε να μετράμε θύματα» υπογράμμισε.