Όταν ορίζεις τη μοίρα σου, παλεύεις με νύχια και με δόντια!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ισοπαλία και ένας βαθμός που προστίθεται στους 15 για την Αναγέννηση στο κρίσιμο ματς με τον Ηρακλή. Και τώρα τι γίνεται; Πάμε να τα βάλουμε σε μία σειρά για να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε.

Για το χθεσινό παιχνίδι τα λέμε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας και του site. Πεταμένο στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο, πολύ καλύτερη η εικόνα στο δεύτερο, αλλά και πάλι το ζητούμενο που είναι το γκολ, δεν ήλθε για τρίτο συνεχόμενο ματς στα play out.

Χωρίς γκολ δεν κέρδισε ποτέ κάποια ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Μόνο με… στρίψιμο νομίσματος, κανονισμός που δεν ισχύει από τη δεκαετία του ‘60!!! Από την στιγμή όμως που δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον να μην χάνεις! Αν είχε συμβεί αυτό και στον αγώνα με τον Καμπανιακό, τώρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Με τα “αν” όμως δεν γίνεται δουλειά, οπότε πάμε να δούμε τι μας περιμένει με τα τωρινά δεδομένα. Καταρχήν βόλεψαν τα άλλα δύο αποτελέσματα διότι η Αναγέννηση παρότι δεν έχει γευτεί ακόμη νίκη, είναι “ίσα βάρκα – ίσα νερά” με τους υπόλοιπους τέσσερις, πλην του ΠΑΟΚ ΒΟΥ που – όπως αναμενόταν – έχει ξεφύγει.

Απομένουν επτά αγωνιστικές. Τέσσερα ματς έξω (Αιολικός, ΠΑΟΚ ΒΟΥ”, Καμπανιακός και Ηρακλής) και τρία μέσα (Κοζάνη, Αιολικός και ΠΑΟΚ “ΒΟΥ”) από τα οποία τα δύο συνεχόμενα στο τέλος της σειράς! Από την στιγμή, λοιπόν, που και οι πέντε είναι μέσα στο κόλπο της παραμονής, δεν μιλάμε για χαμένη υπόθεση. Και δεν είναι χαμένη διότι είχαμε το +3 από την κανονική περίοδο!

Από την στιγμή που ορίζεις τη μοίρα σου και από σένα εξαρτάται η εξέλιξη της πορείας σου, δεν σκύβεις το κεφάλι, παρά επιστρατεύεις όλες τις δυνάμεις σου και παλεύεις με νύχια και με δόντια για να πετύχεις το στόχο σου!

Η αναμέτρηση της Κυριακής με τον Αιολικό που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο (Αριδαία) κεκλεισμένων των θυρών, είναι ένας ακόμη τελικός. Ο πρώτος από τους επτά που απομένουν. Εκεί πηγαίνεις για να ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ! Και για να κερδίσεις πρέπει, όπως προαναφέραμε, να βάλεις γκολ! Και για να βάλεις γκολ πρέπει να παίξεις καλά και να δημιουργείς ευκαιρίες!

Από σήμερα αυτή η δουλειά πρέπει να γίνει στις προπονήσεις. Να δουλέψουν όλοι για τον αγώνα της Κυριακής! Εν ανάγκη και με… υπερωρίες στη δημιουργία και ολοκλήρωση των φάσεων! Για το πάθος και την αποφασιστικότητα δεν το συζητάμε, πρέπει να είναι το σήμα κατατεθέν πλέον.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα, ήταν σίγουρα καλύτερη και πάνω σ’ αυτή πρέπει να “χτίσουν” όλοι και να τη βελτιώσουν την προσεχή Κυριακή. Να πιστέψουν στους εαυτούς τους! Δεν είναι καμία ομάδα καλύτερη από αυτούς! Ολοι, πάνω – κάτω, στα ίδια κυβικά βρίσκονται.

Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες. Δεν είναι η ώρα για το κομπιουτεράκι. Εδώ πλέον επικεντρώνεσαι στο αμέσως επόμενο ματς. Εκεί πρέπει να εστιάσουν όλοι και οι μέσα και οι έξω από το γήπεδο. Στον αγώνα με τον Αιολικό στην Αριδαία…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Μέχρι και στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, δεν πρόκειται εδώ να το παίξουμε “μυαλοπωλητές” και να κάνουμε συστάσεις στον προπονητή για το ποιος πρέπει να παίζει, ποιος να ξεκινά και ποιος να γίνεται αλλαγή.

Όλοι έχουμε γνώμη, αλλά εδώ που φθάσαμε πλέον παίζουν όλοι ακόμη κι αυτοί που δεν είναι στον αγωνιστικό χώρο. Με την έννοια “ομάδα” πάμε να σώσουμε την παρτίδα και ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος.

Αν καταφέρει η Αναγέννηση με όλα όσα έχουν γίνει φέτος (συμπεριλαμβανομένων των δικών της λαθών) να παραμείνει στην κατηγορία θα είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι θα διασφαλίσει το μέλλον της.

Εκεί, λοιπόν, να επικεντρωθούμε όλοι και να κάνει ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί. Επαναλαμβάνω με τη λογική της “ομάδας”. Από τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ, τους παίκτες μέχρι και τον κόσμο!

Ετσι πρέπει να πορευτούμε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της διαδικασίας και της χρονιάς…

————————————-

«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: “θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;” Πολέμα!»

Νίκος Καζαντζάκης – Ελληνας συγγραφέας