Άλλη μια μέρα μαχών στα ουκρανικά εδάφη με νέες εκρήξεις στη μικρή πόλη Ραντέκιφ, 70 χιλιόμετρα μακριά από το Λβιβ, τη μεγαλούπολη της δυτικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ η Ρωσία είναι πιθανό να ξεκινήσει σύντομα νέα επίθεση στα ανατολικά στην περιοχή του Ντονμπάς.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δυνάμεις του θα προχωρήσουν στα του νοτιοανατολικά σε «απελευθέρωση» της Μαριούπολης από τους «εθνικιστές», ενώ από άλλες πηγές κατά το πρακτορείο Reuters έγινε γνωστό ότι χθες ένα φορτηγό πλοίο υπό δομινικανή σημαία βυθίστηκε από ρωσικούς πυραύλους στου πολιορκημένο στο λιμάνι της πόλης.

Η Ρωσία ανέφερε επίσης ότι κατέρριψε δύο ουκρανικά ελικόπτερα που προσπαθούσαν να εκκενώσουν τους ηγέτες του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ από την Μαριούπολη και ότι πρότεινε στους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να φύγουν από την πόλη «μέσω μιας συμφωνημένης διαδρομής» προς εδάφη υπό τον έλεγχο του Κιέβου, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «αγνόησε την πρόταση».

Στο μεταξύ μετά την ανάκτηση του ελέγχου των προαστίων του Κιέβου, αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής και οι ουκρανικές αρχές προχωρούν σε απολογισμούς. Μετά τον εντοπισμό νεκρών αμάχων στην Μπούτσα που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, χθες έκαναν λόγο για θύματα στην Μποροντιάνκα βορειοδυτικά του Κιέβου και σήμερα αναφέρουν 400 αγνοούμενους πολίτες στο Χοστομέλ επίσης βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.