Εορταστικός διάκοσμος
Ολοκληρώνεται το στήσιμο του εορταστικού πάρκου στο Παυσίλυπο, η λειτουργία του οποίου καθυστέρησε εξαιτίας των καιρικών φαινομένων αλλά και από το γεγονός ότι ο Δήμος αναγκάστηκε από υπηρεσίες να το βγάλει έξω από το Παυσίλυπο στην πλατεία Πλαστήρα. Την ενημέρωση αυτή έκανε ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Θεολόγης στη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Χαρ. Παπαδημητρίου.
Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μικρές εκδηλώσεις, κυρίως με τη συνδρομή φορέων και υπηρεσιών. Ακόμη ανέφερε ότι εγινε προσπάθεια χρόνο με το χρόνο να αναπτύσσεται ο εορταστικός διάκοσμος και εκτός του κέντρου της Καρδίτσας, καθώς και στις κοινότητες σε συνεργασία με τους Προέδρους.
Παιδικές χαρές
Για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αναβαθμίσει τις παιδικές χαρές έθεσε ερώτημα ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημ. Παπούλιας. Απαντώντας ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος, σημείωσε ότι υπάρχει χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ για τις παιδικές χάρες και ένα μικρό κονδύλι για το δημοτικό κοιμητήριο στο οποίο θα γίνουν τσιμεντοστρώσεις.
Ανέφερε ότι υπάρχουν 16 πιστοποιημένες παιδικές χαρές στο Δήμο, ενώ εκτίμησε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για το έργο των παιδικών χαρών που οδεύει προς δημοπράτηση. «Τα παιδιά δικαιούνται ασφαλείς και σύγχρονες παιδικές χαρές. Θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν θα πρέπει να βάλουμε φύλαξη στις παιδικές χαρές» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Κολυμβητήριο
Εάν το Δημοτικό κολυμβητήριο έχει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις τόσο για τα κτίσματα όσο και για την κολυμβητική δεξαμενή βάσει των νέων προδιαγραφών του Υπουργείου, έθεσε ως ερώτημα ο Δημοτικός Σύμβουλος Κων. Ξυλομένος.
Παίρνοντας το λόγο ο Αντιδήμαρχος Παν. Σβερώνης ανέφερε ότι μετά τα σχολεία θα ακολουθήσει ο προσεισμικός έλεγχος στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Συνέχισε λέγοντας ότι το κολυμβητήριο έχει άδεια ανοιχτού κολυμβητηρίου απ’ όταν κατασκευάστηκε και μετά έγινε χωρίς άδεια το στέγαστρο, όπως πραγματοποιήθηκε σε πολλά κολυμβητήρια της χώρας. Το κράτος, μέσω του Υπουργείου της νομιμοποίησε όλες αυτές τις κατασκευές.
Για την άδεια των κολυμβητικών δεξαμενών ανέφερε ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου πρέπει να εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές του νέου πλαισίου. «Δεν θα αφήσουμε το κολυμβητήριο να κλείσει. Έχουμε ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε να αδειοδοτηθεί το κολυμβητήριο ως κολυμβητική δεξαμενή. Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να το κάνουμε μέχρι το τέλος τους έτους, αλλά όχι μόνο εμείς και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε φαίνεται πως θα δοθεί παράταση στην προθεσμία.










