Παίρνει “σάρκα και οστά” η Ενεργειακή Κοινότητα Σοφάδων

Στην πράσινη ενέργεια στρέφεται ο Δήμος Σοφάδων προκειμένου να μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που δαπανά αλλά και να βελτιώσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαβιούν οι Σοφαδίτες.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων που παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος κ. Θ. Σκάρλος.

Ουσιαστικά μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας θα δημιουργηθεί ένα φωτοβολταικό πάρκο το οποίο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του δήμου Σοφάδων αλλά και για κάποια ευάλωτα νοικοκυριά της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά προς όφελος όλων των δημοτών.

Οπως ανέφερε χθες ο κ. Σκάρλος ο Δήμος Σοφάδων, τα νομικά του πρόσωπα αλλά και ο ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας διαθέτουν πλήθος ηλεκτρικών καταναλώσεων σε σχολεία, κτίρια, δημοτικό φωτισμό και αντλιοστάσια. Προκειμένου λοιπόν να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας όπως τόνισε ο κ. Σκάρλος “αναλάβαμε την πρωτοβουλία σύστασης Ενεργειακής Κοινότητας και ακολούθως εγκατάστασης σταθμού ΑΠΕ με συμμετοχή του Δήμου Σοφάδων σε ποσοστό 40%, της ΔΕΥΑ Σοφάδων με ποσοστό 20%, των δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας με ποσοστό 4% η κάθε μία, του Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. με 4%, της ΔΗ.ΚΟΙ.Ε.Δ.Σ. με 4%, της Επιχείρησης Λουτρά Σμοκόβου – Δολοπία Α.Ε. με ποσοστό 4% και του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας με ποσοστό 20%”.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών