ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

H παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο, η διάθεση με την οποία υποδέχθηκαν και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε απο την περσινή σεζόν, είναι η παρακαταθήκη της Αναγέννησης για την επόμενη μέρα!

Το σχόλιο που έκανε ο συνάδελφος της ΕΡΤ3 στη μετάδοση του προχθεσινού αγώνα περιγράφει την πραγματικότητα: “Η Αναγέννηση είναι η πρωταθλήτρια στους φιλάθλους”, είπε με αφορμή το θλιβερό τοπίο που επικρατούσε στις εξέδρες του γηπεδου της Βέροιας.

Ομάδα που είναι ένα βήμα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και διεκδικεί την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, δεν μπορεί να… σταυρώσει φίλαθλο στην εξέδρα! Μιλάμε για κατάντια!

Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία είναι βέβαια καθώς έχουν θητεύσει ομάδες και ομάδες στη super league που δεν τις έβλεπαν ούτε τα… αμόρε των αγωνιζομένων! Πάμε όμως στα δικά μας. Η Αναγέννηση, όντως, είναι πρωταθλήτρια στην προσέλευση του κόσμου φέτος και με διαφορά.

Η εικόνα που ξεπήδησε από τους αγώνες του Σταδίου ήταν καταπληκτική και έγινε σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αντίπαλων ομάδων, χαίρονταν ν’ αγωνίζονται σ’ αυτό το περιβάλλον και ζήλεψαν τους συναδέλφους τους που παίζουν στην Καρδίτσα. Μεσούσης μάλιστα της πανδημίας του κορωνοϊού όλα αυτά, με περιορισμούς και ανησυχία.

Από που προέκυψε όλη αυτή η παλιγγενεσία με τη μαζική συμμετοχή των φιλάθλων; Μα, φυσικά από τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν με τη διοίκηση Παπαδημητρίου, τη θριαμβευτική επάνοδο στη super league 2, τις μεταγραφές, αλλά και τη μεγάλη δημοφιλία που ούτως ή άλλως απολαμβάνει ο σύλλογος της περιοχής μας.

Μπορεί η Καρδίτσα να “μαραζώνει”, να χάνει συνεχώς κόσμο (και κυρίως νέους) που μεταναστεύει σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, μπορεί να την έστειλαν στον πάτο όλων των οικονομικών δεικτών, αλλά η Αναγέννηση είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που αγαπιέται πολύ και παθολογικά!

Αυτό σημαίνει ότι σε καλές περιόδους και πολύ περισσότερο όταν επί της πράξεως θεριέψει η πρωταγωνιστική φιλοδοξία για το “σβήσιμο” του προαιώνιου καημού, το γήπεδο μπορεί να στενάζει!

Κάτι που συνέβη και φέτος. Κάτι που θα συμβεί και του χρόνου αν η ομάδα κινηθεί πάλι σε υψηλό επίπεδο και χτυπήσει με αξιώσεις την άνοδο. Παράπονο από τον κόσμο, λοιπόν, δεν μπορεί να έχει κανένας και ιδιαίτερα για την hot κερκίδα των οργανωμένων που εντυπωσίασαν, χωρίς μάλιστα να δημιουργήσουν το παραμικρό θέμα για πρόστιμα και τιμωρίες!

Κι εδώ ερχόμαστε στο καίριο ερώτημα: Παίζει μπάλα ο κόσμος για να έλθει η διάκριση; Οχι φυσικά, ο κόσμος δεν παίζει μπάλα, αλλά οι ποδοσφαιριστές. Ωστόσο αυτός είναι που μπορεί να κάνει την διαφορά, να δώσει κίνητρα, να “σηκώσει” στα ύψη μια προσπάθεια.

Δίχως την παρουσία του δεν έχει κανένα νόημα ακόμη και η μεγαλύτερη επιτυχία. Είναι σα να κάνεις μια γιορτή χωρίς καλεσμένους…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Σίγουρα η εικόνα της Αναγέννησης στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι αυτή που προδιέθετε το απίστευτο ξεκίνημα που έκανε και η πορεία της μέχρι το σημείο που χάθηκε η επαφή με την κορυφή. Ωστόσο, υπαρχει ακόμη η ευκαιρία στις τελευταίες αγωνιστικές να διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο σ’ ό,τι αφορά τ’ αποτελέσματα.

Το πάλεψε
Προχθες η ομάδα στη Βέροια το πάλεψε. Δεν ήταν άσχημη, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε. Ακόμη καλύτερη, πιστεύουμε, θα είναι αύριο στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου.

Πιο ώριμοι
Σε κάθε περίπτωση ό,τι κι αν συμβεί στα εναπομείναντα παιχνίδια, όποια θέση κι αν κατακτήσει στην τελική κατάταξη, άπαντες βγαίνουμε όλοι πολύ πιο ώριμοι από τα όσα έγιναν στη χρονιά για την επόμενη μέρα. Αν η διοίκηση του Παπαδημητρίου διατηρήσει την ίδια διάθεση, υπάρχουν οι προϋποθέσεις πλέον η πορεία να είναι πολύ καλύτερη τη νέα σεζόν!

————————–

«Ο πλούσιος έχει τα φλουριά κι ο φτωχός τα γλέντια»

Ελληνική παροιμία