Oι ομάδες δημιουργούνται, λειτουργούν και υπάρχουν για να παίζουν ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι για να τις παρακολουθούν και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι που αναλαμβάνουν τις διοργανώσεις, να φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή τους…

Αυτά συμβαίνουν στον “πλανήτη ποδόσφαιρο” παντού, ακόμη κι εκεί που πέφτουν… βόμβες όπως στην Ουκρανία! Κι εκεί τα πρωταθλήματα μεσούσης του πολέμου συνεχίζονται κανονικά, όπως σε όλη την Ευρώπη!

Με τα στραβά τους, αλλά και τα καλά τους, υπάρχει μια φυσιολογική αγωνιστική ροή και οι ομάδες βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο που είναι το γήπεδο!

Στη χώρα μας όμως επικρατούν όλα τα παραπάνω δεν είναι αυτονόητα. Εδώ μπάλα δεν παίζουν οι ομάδες αλλά οι παράγοντες που… κόπτονται για το καλό του αθλήματος επ αμοιβής και μάλιστα πλουσιοπάροχης!

Εδώ για να ακριβολογούμε δεν παίζουν μπάλα αλλά… μπιλιάρδο στην πλάτη αθλητών, προπονητών, εργαζομένων και φυσικά των λίγων διοικήσεων που τραβάνε μπροστά και χρηματοδοτούν συλλόγους από την περιφέρεια για να μην μαραζώσουν!!!

Όσο όμως οι τελευταίες και να προσπαθούν πέφτουν πάνω σε τοίχο και κινούνται σε ένα απόλυτα τοξικό περιβάλλον που δεν σ’ αφήνει όχι να παίξεις μπάλα, αλλά ούτε να αναπνεύσεις!

Τρεις εβδομάδες διανύουμε ήδη από την διακοπή του καταταλαιπωρημένου και απαξιωμένου απόλυτα πρωταθλήματος της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας το οποίο ως γνωστόν ξεκίνησε πιο καθυστερημένα απ’ όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα!

Οι διαμαρτυρίες όμως των ομάδων για την πέρα ως πέρα άδικη αντιμετώπισή τους στο θέμα της κατανομής των χρημάτων από το στοίχημα, πέφτουν στο κενό!
Ενώ κι αυτοί που φαίνεται να τους εκπροσωπούν (βλέπε προεδρείο και επιτροπές της super league 2), αποδεικνύονται το λιγότερο ανεπαρκείς για να μην χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλο χαρακτηρισμό.

Έτσι για την ώρα δεν φαίνεται “φως” στον ορίζοντα πουθενά. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι αισιοδοξίας ότι θα έχουμε επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης το προσεχές Σαββατοκύριακο και περιμένουμε άλλο ένα συμβούλιο που πιθανότατα θα γίνει αύριογια να καθοριστεί η περαιτέρω στάση των ομάδων.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
Ολη αυτή η ιστορία έχει φυσικά επηρεάσει τα μέγιστα την αγωνιστική υπόσταση των ομάδων. Αλλες ομάδες ήταν αυτές που βλέπαμε πριν την διακοπή κι άλλες αυτές που θα δούμε όταν και εφόσον θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα!

Είναι αδύνατον να διατηρήσουν τη φόρμα τους και το ρυθμό τους οι αγωνιζόμενοι αφού μιλάμε για αθλητές κι όχι για… υπαλλήλους γραφείου!

Ακόμη χειρότερο όμως από την αδράνεια είναι το γεγονός οτι επικρατεί ένα κλίμα αβεβαιότητας καθώς οι περισσότερες διοικήσεις δεν είναι σε θέση ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει μιας και πλέον δεν έχουν ούτε ένα ευρώ έσοδα έστω από τα εισιτήρια!

Θ.Κ.