Εκπαιδευτικοί Καρδίτσας: «Όχι στην αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί και γυρίζει την παιδεία 40 χρόνια πίσω»

* Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία

Σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στην Καρδίτσα και σε όλη τη χώρα ενάντια στην αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης, το οποίο θέτει σε εφαρμογή η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως. Το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας και την ΕΛΜΕ Καρδίτσας, στο πλαίσιο της απεργίας που εξήγγειλαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Οι εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού κόσμου κάνουν λόγω για επιστροφή της παιδείας στα δεδομένα που ίσχυαν προ 40ετίας, με στόχο την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.


Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Βάιος Κουτής χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα για την εκπαιδευτική κοινότητα.
«Δεν ζητάμε αύξηση των μισθών ή διορισμούς, όχι ότι δεν τα χρειαζόμαστε.

Ζητάμε αλλαγή του νόμου για την αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί τα δημόσια νοσοκομεία και τους εκπαιδευτικούς. Ζητάμε να μην γυρίσουμε στην παιδεία 40 χρόνια πίσω, τότε που ο επιθεωρητής είχε το ρόλο του δερβέναγα του κόμματος σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Δεν φοβόμαστε την αξιολόγηση.

Δεν αξιολογούμαστε καθημερινά για τη δουλειά μας; Δεν είμαστε εμείς ο στόχος. Στόχος είναι να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία και τον εκπαιδευτικό κόσμο, μαζί με τους μαθητές» ανέφερε σε δηλώσεις τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Αλέξης Φυτσιλής σημείωσε το… μάθημα των εκπαιδευτικών σήμερα είχε να κάνει με την αγωνιστική δράση, την αντίσταση και την απεργία.

«Οι εκπαιδευτικοί σε πολύ μεγάλα ποσοστά απεργούν για να μην περάσει η αξιολόγηση, για την ανατροπή του πλαισίου της αξιολόγησης, αλλά και για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και για αυξήσεις στους μισθούς» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν η αρχή σε μια σειρά αγωνιστικών δράσεων. «Δεν θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω» είπε χαρακτηριστικά.